Jön a nyílt Google+, elköszön a Picasa és a Blogger

Nagy Balázs András - 2011. július 6. | 08:00 Google

A Google nemsokára óriási változtatást eszközölhet az olyan, a Google nevet nem tartalmazó szolgáltatásokon, mint a Blogger és a Picasa. Nemsokára pedig mindenki számára megnyílik a Google+ kapuja.

Szponzorált hirdetések

A Mashable értesülései szerint kés alá kerülne a Google saját blogoló rendszer, a Blogger, illetve a Picasa, amely eddig a keresőóriás online képgyűjtője volt. A lépés még idén nyáron végbemenne, egy brand-egységesítési lépés következtében.


A Google online szolgáltatásainak jelentős része meglehetősen unalmas, de jól megjegyezhető névvel bír: Google Naptár, Google Dokumentumok, illetve a sorból csak minimálisan kilógó Google+. Emellett a felvásárolt Blogger, Picasa és Youtube nevei furcsának hatnak, és ez úgy tűnik, a Google illetékeseinek is szemet szúrt.

Az új terv szerint ugyanis legkésőbb hat hét múlva a Blogger és a Picasa neveket elfelejthetjük: jön helyettük a Google Blogs és a Google Photos. Szerencsére arra még a Google sem vetemedett, hogy a YouTube-ot átkeresztelje. Elvégre már volt egy Google Video szolgáltatás, amely éppen idén zárta be végleg kapuit.


A névváltoztatáson kívül a szolgáltatások elvileg maradnak a régiek. A Blogger / Google Blogs ugyan új kezelőfelületet kap nemsokára, a Picasa / Google Photos azonban marad a régi. A lépés egyébként egyáltalán nem áll precedens nélkül: a Google Sites eredetileg JotSpot néven indult, míg a Google Voice 2009-es (újra)indulása előtt GrandCentral néven futott.

Az utolsó óriási változás az eddigi privát Google profilok megszűnése. A Google július 31-én törli az összes privát profilt, feltehetően azért, hogy a Google fiókkal rendelkező felhasználókat egy huszárvágással beolvassza a Google+ felhasználói táborba. A Mashable értesülése szerint a határidő előtt megnyílna a Google+ ajtaja mindenki előtt. A lépés teljesen logikus is lenne, hiszen a jelenlegi Google Profil és a Google+ saját profilja redundáns.

Szponzorált hirdetések

Vége a kamu ingyenességnek

Online játékok és mobilalkalmazások: végre nagyobb védelmet élvezhetünk - az ingyenes appoknak ténylegesen teljesen ingyenesnek kell lenniük.

Vége a kamu ingyenességnek
Vége a kamu ingyenességnek

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Jön a nyílt Google+, elköszön a Picasa és a Blogger" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál