A 100 legjobb zene a YouTube-on

Balogh Csaba - 2011. május 14. | 10:00

Top100-as zenei listával jött ki a YouTube, a kiadók és a felhasználók videó is versengenek a legjobb helyekért.

Szponzorált hirdetések

A YouTube már régen átlépte azt a határt, amely után szinte lehetetlen megtalálni a jóféle anyagokat. A könnyebb eligazodást segíti a zenei gyűjtőoldalukon most élesített top100-as lista, amelyen az elmúlt hét legnépszerűbb, azaz a felhasználók által legjobbnak ítélt zenéket mutatják sorban.


A nagy kiadók által közzétett klipek mellett a listán a felhasználói feltöltésekkel is találkozhatunk, ott van például a 136 millió megtekintésen is túljutott Friday, Rebecca Black-től, ráadásul egyenesen a top10-ben.

A listában való kattogtatás helyett azt is választhatjuk, hogy a YouTube egy gombnyomásra lejátssza nekünk a lista első 20 helyezettjét. A későbbieknek a videógyűjtő oldal archiválja is a listákat, így vissza tudjuk majd nézni, hogy adott héten melyik zenei videó is volt a legnépszerűbb. A heti top például az On the Floor.

Az újdonság két szempontból is fontos. Egyrészt egy segítség a felhasználóknak a legnépszerűbb zenék megtalálásához, másrészt a Google szépen vezeti a YouTube-ot abba az irányba, hogy az amerikai Billboard listák rangjához hasonló szolgáltatássá is váljon, persze webkettesen átértelmezve.

Szponzorált hirdetések

Üljön be az időgépbe zenét hallgatni!

Hej, amikor még fiatal voltam, akkor még a zene tényleg zene volt! Ha tényleg így gondolja, irány a webes nosztalgia-zenegép!

Üljön be az időgépbe zenét hallgatni!
Üljön be az időgépbe zenét hallgatni!

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
toplista
YouTube
zene
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A 100 legjobb zene a YouTube-on" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál