A 100 legjobb zene a YouTube-on

Balogh Csaba - 2011. május 14. | 10:00

Top100-as zenei listával jött ki a YouTube, a kiadók és a felhasználók videó is versengenek a legjobb helyekért.

Szponzorált hirdetések

A YouTube már régen átlépte azt a határt, amely után szinte lehetetlen megtalálni a jóféle anyagokat. A könnyebb eligazodást segíti a zenei gyűjtőoldalukon most élesített top100-as lista, amelyen az elmúlt hét legnépszerűbb, azaz a felhasználók által legjobbnak ítélt zenéket mutatják sorban.


A nagy kiadók által közzétett klipek mellett a listán a felhasználói feltöltésekkel is találkozhatunk, ott van például a 136 millió megtekintésen is túljutott Friday, Rebecca Black-től, ráadásul egyenesen a top10-ben.

A listában való kattogtatás helyett azt is választhatjuk, hogy a YouTube egy gombnyomásra lejátssza nekünk a lista első 20 helyezettjét. A későbbieknek a videógyűjtő oldal archiválja is a listákat, így vissza tudjuk majd nézni, hogy adott héten melyik zenei videó is volt a legnépszerűbb. A heti top például az On the Floor.

Az újdonság két szempontból is fontos. Egyrészt egy segítség a felhasználóknak a legnépszerűbb zenék megtalálásához, másrészt a Google szépen vezeti a YouTube-ot abba az irányba, hogy az amerikai Billboard listák rangjához hasonló szolgáltatássá is váljon, persze webkettesen átértelmezve.

Szponzorált hirdetések

60 fps-re pörög fel a YouTube

A népszerű videómegosztó szolgáltatás most egy új funkcióval okosodik.

60 fps-re pörög fel a YouTube
60 fps-re pörög fel a YouTube

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
toplista
YouTube
zene
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A 100 legjobb zene a YouTube-on" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál