Megtudhatjuk, ki törölt facebookos ismerősei közül

Radics Boglárka - 2011. március 10. | 13:30 közösség

A Facebookon új alkalmazás jelent meg, ami sok felhasználó nagy kérdésére adhat választ: miért csökkent az ismerőseim száma, ki törölt ismerősei közül?

Szponzorált hirdetések

A Facebook rendszerében mindenről kap értesítést a felhasználó, kivéve, ha valaki törölte őt ismerősei listájából. Így a facebookozó csak azt látja, hogy csökken ismerősei száma, és nem biztos, hogy emlékszik minden ismerősre, így esetleg arra sem, hogy ki törölte. Persze ki ne lenne kíváncsi arra, hogy ki gyomlálta ki a listájából? Ezt válaszolja meg a „Defriend Alert" nevű alkalmazás.


Ha a „Connect with Facebook" gombra kattintunk, mindig kapunk e-mailes értesítést arról, ha valaki törölt a listájából, és azt is megtudjuk, ki volt az illető. Az alkalmazás csak alapinformációkat kér tőlünk, valamint hozzáférést adatainkhoz, ami ebben az esetben érthető, hiszen csak így „látja" ha valaki töröl minket. A regisztráció nagyon egyszerű, és ha beállítottuk a szolgáltatást, a rendszer visszajelez: „Thanks! You'll receive your first email as soon as someone defriends you" (Kösz! Az első emailed akkor küldjük, ha valaki töröl a listájából.)

Egyébként nem ez az első ilyen alkalmazás. Korábban egy iPhone app jelent meg, ami szintén elárulta, ki törölt ismerősei közül, csakhogy a Facebook azt az appot töröltette. Remélhetőleg a „Defriend Alert" tovább él majd, mint iPhone-os elődje.

Update: A Facebook megjelenését követően néhány nappal kinyírta ezt az alkalmazást, de máris itt van helyette a "Who deleted me on Facebook"

Szponzorált hirdetések

A Facebook legkedveltebb személye 2010-ben

A Facebook közzétette 2010-re vonatkozó statisztikáit: 60 millió ember esett szerelembe tavaly, és minden huszadik percben mintegy 7,6 millió oldalt lájkoltak - az is kiderült, ki volt 2010...

A Facebook legkedveltebb személye 2010-ben
A Facebook legkedveltebb személye 2010-ben

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Megtudhatjuk, ki törölt facebookos ismerősei közül" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál