Borra és aranyra támad az új vírushálózat

Nagy Balázs András - 2011. március 10. | 08:00 vírus Bulvár tények

Meglehetősen furcsa célpontokat támad a tömegből egyébként semmiben sem kiemelkedő JKDDOS botnet, figyelmeztetett az Arbor Networks DDoS-elhárításra szakosodott cég.

Szponzorált hirdetések

Egyáltalán nem meglepő újdonság, ha egy zombigépekből álló hálózat céges hálózatokat vesz össztűz alá. A JKDDOS azonban a megszokottnak mondható játékoldalak és online boltok mellett eleddig érintetlen területeket is betámadott.


A kutatók elmondása szerint ugyanis a hálózat egy ismert, New York városában székelő befektetési cég rendszereit is támadta. Tíz nap alatt hat alkalommal, esetenként legalább három, de a leghosszabb alkalommal harminchárom órán keresztül tartott a támadás.

Egy DDoS támadás: csettintésre tízezer fertőzött gép támad a célra

Egy DDoS támadás: csettintésre tízezer fertőzött gép támad a célra


A lista azonban még furcsább résztvevőkkel folytatódott. Három másik célpont az aranybányászati iparhoz köthető, míg egy negyedik mangánban utazott. A kínai és amerikai szerverekről fertőző botnet még egy borászatokba befektető céget is megkóstolt.

A jelen adatok szerint az is elképzelhető, hogy a JKDDOS egy felbérelhető, pénzért bárminek nekirongyoló hálózat. Erre azonban semmiféle bizonyíték – de még cáfolat se – létezik.


További híreink:
Lecsukták a tini kiberbűnöző-vezért
Hét évet kap a milliárdokat összelopó vírus írója
Már minket is elért az új Facebook-vírus

Szponzorált hirdetések

Kormányzati szervekre támad a fifikás vírus

A Miniduke nevű kártevő kormányzatokra specializálódott, ha bejutnak vele egy számítógépre, semmilyen adat nincs biztonságban. Ráadásul a jelek szerint magyar kormányszervek is a...

Kormányzati szervekre támad a fifikás vírus
Kormányzati szervekre támad a fifikás vírus

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Borra és aranyra támad az új vírushálózat" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál