Lelépett a Google-főnök

Radics Boglárka - 2011. január 21. | 14:00 Google

Eric Schmidt tíz év után távozik a Google vezérigazgatói székéből. Utódja a cég társalapítója, Larry Page lett. Schmidt szerint Page már "felnőtt a feladathoz".

Szponzorált hirdetésekEric Schmidt, a Google vezérigazgatója bejelentette lemondását - utódja a Google társalapítója, Larry Page lett. Eric Schmidt 2001-ben került a Google-hoz, az akkor még diák Larry Page és Szergej Brin mellé társult be, hogy „legyen felnőtt a cégnél". A „cég" a vezetése alatt az elmúlt tíz évben hatalmasra nőtt, és halmozza a profitot. Legutóbbi adózás előtti nyeresége 29 százalékkal nőtt, 10,8 millárd dollár volt.  

Schmidt csütörtökön, egy szakmai konferencián jelentette be döntését. „Úgy érzem, Larry már felkészült. Az ötletei izgalmasak és eredetiek, és itt az idő, hogy átvegye a stafétát" - mondta Schmidt, aki egyébként meg van győződve arról, hogy Page sikerrel folytatja majd, amit ő elkezdett.

Schmidt ugyanakkor marad a Google cégvezetésében, az igazgatótanácsban, valamint a két alapító tanácsadójaként tölt be tisztséget. A távozás okairól a hivatalos közlemény nem sokat árul el, Schmidt is csak Twitter-fiókjában írt egy sort arról, hogy itt az ideje elengedni a fiúk kezét, mivel már „nincs szükség felnőtt felügyeletére". A bejelentés hatására nőttek a részvények.

További érdekes cikkek:
Az Android meghódítja a világűrt
Lemezteleníti testünket a Google
Google Instant mobilon, magyarul is

Szponzorált hirdetések

Android L: az akkumulátor megmentője

A Google legújabb mobil operációs rendszere az első tesztek szerint tényleg kíméletesen bánik az akksival.

Android L: az akkumulátor megmentője
Android L: az akkumulátor megmentője

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Google

Hozzászólások a(z) "Lelépett a Google-főnök" című cikkhez