Magyarok a Facebookon: meglepő adatok

Radics Boglárka - 2010. december 16. | 13:00 közösség tények

Ma már több mint 2,2 millió magyar van a Facebookon - ez a teljes hazai netező közösség 36 százaléka; ilyen és ehhez hasonló érdekes tények derülnek ki a magyar facebookozókat vizsgáló infografikából.

Szponzorált hirdetések


Az infografika műfaja az utóbbi időben lett egyre népszerűbb - az érdekes tényeket, adatokat grafikusan bemutató, könnyen emészthető alkotás lassan itthon is terjedésnek indul. Nemrég mutattunk be egy hazai infografikát a mobilozási szokásokról, most itt egy szintén nagyon érdekes kimutatás a magyarok és a Facebook viszonyáról.


A grafikából kiderül például, hogy jelenleg több mint 2,2 millió magyar van fenn Facebookon, ami Budapest lakosságánál 32 százalékkal nagyobb, de a teljes hazai netező közösségnek is már 36 százalékát teszi ki. Jelenleg a fiatalabb korosztály használja a Facebookot, de csak idő kérdése, mikor kap rá az idősebb korosztály is a hazai helyett a külföldi közösségi oldalra. Naponta hétezer magyar fővel nő a Facebook létszáma, ami nemrég az iWiW felhasználóinak számát is túllépte.

A növekedés üteme egy darabig nem valószínű, hogy csökkenni fog - a siker mértékét jól szemléleti, hogy a Facebook három év alatt érte el a kétmilliós felhasználói tábort, míg a magyar internetnek ehhez közel kilenc évre volt szüksége. Az infografikát készítő rgstudio weboldalán az adatokhoz tartozó részletes elemzés is megtalálható.


Katt a képre nagyobb méretért!

További érdekes cikkek:
10 dolog, amit ne árulj el magadról a Facebookon
Letiltja exeink fotóit a Facebook
Diákjainál próbálkozott a Facebookon - megszívta
Top 10 SMS story

Szponzorált hirdetések

A magyarok is félnek a megfigyeléstől

Nem csak a bűnözőktől, de a kormányzati szervektől is félünk: attól legalábbis mindenképpen, hogy ezek megfigyelnek minket az interneten. Ilyen téren is itt van Amerika.

A magyarok is félnek a megfigyeléstől
A magyarok is félnek a megfigyeléstől

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
tények
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Magyarok a Facebookon: meglepő adatok" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál