Földönkívüliek: rendkívüli bejelentésre készül a NASA

Nagy Balázs András - 2010. december 1. | 08:00 tények Tudomány

Olyan bejelentésre készül a NASA december másodikán, amely óriási hatással lehet a Földön kívüli élet kutatásának területére. Megtalálták E.T-t, vagy csak egy elveszett amőbát?

Szponzorált hirdetésekGondolkozott már azon, mégis miként fog lezajlani az emberiség első találkozása egy idegen, nem a földi bioszférában nevelkedett fajjal? Hollywood szerint városokat eltakaró hajókkal érkeznek fosztogatni, avagy lenyúzott Edgár-öltönyben szöknek a róluk már rég tudó ügynökök elől.

A valóság valószínűleg nem lesz akkora dobás, hogy a róla készült dokumentumfilmet akciódús mozifilmmé gyúrhatnák: egy kósza rádiójel, majd hosszas – drága, egyesek egóját egyengető – megbeszélések arról, hogy egyáltalán van-e értelme válaszolni és végül egy sajtótájékoztató.

Csütörtök délután pedig pontosan egy ilyesmi sajtótájékoztatót kapunk: a hivatalos közlemény szerint „egy olyan asztobiológiai leletről, amely hatással lesz a Földön kívüli élet nyomainak keresésére”.

Mégis mi lehet a bejelentés? Nos, nemrég a Szaturnusz egyik holdján, a Rheán oxigént és széndioxidot tartalmazó gyér légkört találtak. Ez ugyan ötmilliárdszor ritkább, mint a földi, valamint a hőmérséklet is túl alacsony az általunk ismert életformákhoz, de mégis mi van azokkal, amelyeket nem ismerünk?

Egy biztos: az amerikai űrügynökség élőben fogja közvetíteni a sajtótájékoztatót csütörtökön, amerikai keleti (EST) idő szerint délután kettőtől, azaz hazai idő szerint este nyolctól.

További híreink:
Robot-kémhajók a hadseregnél
Saját kardjába dőlt a trükkös vírusíró
Alzheimert okozhat a GPS túlzó használata

Szponzorált hirdetések

3+1 fontos dolog, ami nem létezne víz nélkül

Néhány napja volt a Víz Világnapja, amiről talán még mindig sokan nem tudnak. Meg úgy egyáltalán, a víz fontosságáról, és az odafigyelés szükségességéről sem. A Technet...

3+1 fontos dolog, ami nem létezne víz nélkül
3+1 fontos dolog, ami nem létezne víz nélkül

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Földönkívüliek: rendkívüli bejelentésre készül a NASA" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál