Nem rejtegeti tovább a Facebook a törlést

Radics Boglárka - 2010. július 27. | 16:15 közösség

Facebook profilunk végleges törlése ezentúl jóval egyszerűbb és gyorsabb procedúra lesz, hála a „profil törlése" opciónak, melyet a közösségi oldal jelenleg már tesztel. Jelenleg két hetet vesz igénybe a profil végleges törlése.

Szponzorált hirdetések


A Slashdot szerint a fiókbeállítások menüben a „deaktiválás" helyett ezentúl a „deaktiválás vagy törlés" opciók közül lehet választani: a törléssel véglegesen eltüntethetjük profilunkat és az összes megosztott információt. A Facebook valószínűleg arra számít, hogy kevesen fognak élni ezzel a lehetőséggel.


Időközben a Facebook egyik képviselője is megerősítette az értesülést. Elmondta, hogy az oldal már teszteli a funkciót. „Folyamatosan vizsgáljuk az új ötleteket, így természetesen a profil megszüntetésének lehetőségeit is, de úgy véljük, a felhasználók csak nagyon kis hányada választaná ezt a megoldást".

Miután a Facebook beszüntette az „öngyilkos oldalakat" melyek egy gombnyomással törölték a fiókot, csak a kétségbeejtően nehézkes hivatalos út maradt: a fiókbeállításokban ugyanis csak a deaktiválás lehetősége van megadva, ami nem egyenlő a végleges törléssel. Véglegesen itt lehet törlést kérni: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account. Ha kérjük a végleges törlést további két hetet kell várnunk, mire az oldal teljesíti kérésünket.

Ez hamarosan változni fog, de a Facebook bízik abban, hogy nem veszít számottevő felhasználót. A legutóbbi tömeges kivonulást tervező felhívásra végül csak pár ezren hagyták ott a közösségi oldalt, melynek felhasználói létszáma a napokban lépte át az 500 milliós határt. Ha a Facebook valódi ország lenne, a világ harmadik legnépesebb országa lenne: csak India és Kína lélekszáma lenne nagyobb nála.

További érdekes cikkek:
Facebook: meztelenre vetkőzünk
Facebook: túl csúnyák és kövérek vagyunk
Újabb Facebook-tragédia
Facebook: áldás, vagy átok?

Szponzorált hirdetések

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

Máshogy csináljuk, még jobban csináljuk, majd mi megdöntjük a Facebook egyeduralmát! Ilyen szép, nagy tervekkel indult a Google Plus, amely a jelek szerint lassacskán elfogadja a tényeket,...

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook
Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
Ezt olvastad már?

Költözik a Technet és a Mobilport!

Hozzászólások a(z) "Nem rejtegeti tovább a Facebook a törlést" című cikkhez