A YouTube legnézettebb videója

Radics Boglárka - 2010. július 18. | 12:40 video

Eddig Lady Gaga "Bad Romance" című alkotása volt a legnézettebb videó a YouTube-on. Ám berobbant a köztudatba az internet új - sokak által gyűlölt - sztárja, aki letaszította trónjáról a popdívát.

Szponzorált hirdetések


Félelmetes számokról van szó, ha a YouTube legnézettebb videóit keressük: több százmilliószor látták a legsikeresebb videókat. A megtisztelő cím tulajdonosa eddig Lady Gaga egyik klipje volt, ám a popdívát most letaszították trónjáról. A YouTube új királya a szinte még gyerek kanadai énekes, Justin Bieber. Bieber, akit legalább annyian utálnak stílusa miatt, mint ahányan imádnak, nemrég volt kénytelen elszenvedni egy kisebbféle hajtóvadászatot az interneten.Lehet, hogy az üldöztetés csak jót tett hírnevének - hiszen a negatív reklám is reklám - ugyanis az ifjú sztár átvette a vezetést a popvilág másik fura szerzete, Lady Gaga elől - legalábbis a YouTube-on. Eddig Lady Gaga büszkélkedhetett a „legtöbbet nézett videó" címével az oldalon: „Bad Romance" című alkotását megjelenése óta 245 570 952 alkalommal nézték meg. Csakhogy jött Bieber, aki ötletes „Baby" című számával pénteken átvette a vezetést: klipjét 245 746 720-szor nézte meg a netező közönség. Így most már a fiatal - 16 éves - művész büszkélkedhet a legtöbbször nézett videó címmel.


Ettől függetlenül összetettben még mindig Lady Gaga vezet, akinek a világhálón fellelhető klipjeit összesen több mint egymilliárdszor nézték meg. A Visible Measures internetes forgalommérő cég nemrég tette közzé a világ legnézettebb videóinak listáját, ebből pedig kiderül, hogy Lady Gaga még mindig az internet abszolút sztárja.

A Visible Measures „100 millió megtekintés klubja" listájára azok az előadók kerülhetnek fel, akiknek videóját legalább 100 millióan látták. Lady Gagának hála pedig már van „Egymilliárd megtekintés klubja" is, melynek ő eddigi első és egyetlen tagja. Az adatok szerint a „Poker face" című Gaga videót 374 606 128 alkalommal tekintették meg, a „Bad Romance" című klipre 360 020 327 néző volt kíváncsi, a „Just Dance" című számot pedig 272 941 674-en látták, igaz, ez már nem jutott be a top tízes listába, de összesítettben még mindig első.

Szponzorált hirdetések

Már nem a tévé hajtja előre a mozgóképet

Minden jel arra mutat, hogy egyre inkább előtérbe kerül a közösségi média szerepe a videó tartalmak fogyasztása tekintetében, így a hirdetők is inkább az online felületek, mint a...

Már nem a tévé hajtja előre a mozgóképet
Már nem a tévé hajtja előre a mozgóképet

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
video

Hozzászólások a(z) "A YouTube legnézettebb videója" című cikkhez