Elképesztő fotók: Google Mapsen az ABC

Radics Boglárka - 2010. május 25. | 16:00 Google

Egy ausztrál fiatalember úgy gondolta, a Google Maps segítségével betűket találhat a földön. Igaza lett: megtalálta az ABC 26 betűjét épületek és természeti képződmények formájában.

Szponzorált hirdetésekA Google Maps műholdas felvételeket kínál a falvakról, városokról, és a Google legutóbb fejlesztésének hála, már az egész világról. Rhett Daswood úgy gondolta, nem csak a tájat lehet virtuálisan bebarangolni a Google Maps segítségével, de talán különleges formákat is lehetne vele találni. Olyan formákat, melyek betűkre hasonlítanak.


Az amatőr tipográfusnak bejött az ötlet, ugyanis annyi épületet és természeti képződményt talált a Maps segítségével, hogy ki tudta rakni belőle az ABC-t. Ráadásul - egy kivételével - a 26 betű összegyűjtéséhez nem is kellett „messzire mennie". Az összeset megtalálta Ausztrália Viktória tartományában. A részletes Google Maps ABC itt található.


A Google egyébként nemrég tette még élvezetesebbé és még hatékonyabbá Maps szolgáltatását. Az Earth View nézet nagyfelbontású 3D-s képeket kínál a lakott és lakatlan településekről. A Google Maps és a Google Earth ezzel gyakorlatilag összeolvadt, hiszen ezentúl a Maps is többdimenziós barangolást kínál a világban, csakúgy, mint eddig a Google Earth, ugyanakkor a Maps megőrzi összes eddigi szolgáltatását.

„Az Earth View (Föld-nézet) háromdimenziós perspektívát kínál a felhasználóknak, akik így minden részletében megcsodálhatják a hegyeket, az épületeket, de akár az óceánok mélyére is lemerülhetnek" - írta blogjában Peter Birch, a Google termékmenedzsere. „A képváltás gördülékeny és a világ bármilyen nézőpontból látható" - tette hozzá.

Hogy még jobban kihasználják a 3D tájképek lehetőségeit, a Google 36 Earth View bemutatót készített a világ legnagyszerűbb helyeiről és épületeiről, többek között a Taj Mahalról, a Pisa-i ferde toronyról és a Titanicról - a speciális képek a Mapsben a bal egérgombbal hívhatók elő. 

Szponzorált hirdetések

Boltokban a legújabb okosóra, az LG G Watch

A dél-koreai gyártó megkezdte a sokak által várva várt készülék globális forgalmazását.

Boltokban a legújabb okosóra, az LG G Watch
Boltokban a legújabb okosóra, az LG G Watch

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Google
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Elképesztő fotók: Google Mapsen az ABC" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál