Magyar nyelvű lett a YouTube!

Radics Boglárka - 2010. április 30. | 07:17 Google

A Google videómegosztó oldalát ezentúl magyar nyelven is használhatjuk. Az oldal kezelőfelülete, a különféle funkciók mostantól magyar nyelvűek, de kérhetjük a videókhoz tartozó leírások és kommentek fordítását is.

Szponzorált hirdetések

Magyar nyelvű lett a YouTube!


Minden különösebb hűhó nélkül a Google magyarította a YouTube-ot. Az oldalra belépve a fejlécben tájékoztatnak, hogy az oldal alapértelmezett nyelvét magyarra állították be, melyet elfogadhatunk, vagy elutasíthatunk: ekkor továbbra is angol marad a felület.

Magyar lett az összes gomb, a találatok listázása, a különféle funkciók, és bár a videókhoz kapcsolódó leírások és kommentek továbbra is angolul vannak, a YouTube felajánlja a fordítás lehetőségét. Ha a képernyő bal felső sarkában kipipáljuk a kis négyzetet, akkor - igaz, gépi fordításban - de magyarul olvashatjuk a szövegeket. Ha mégsem tetszik, hogy a YouTube magyar nyelven használható, az oldal alján a nyelvek pontnál a magyarra kattintva feljön az elérhető további nyelvek listája.

A YouTube már korábban is kínált magyarosítást: azok számára, akik nem értik vagy hallják a videó nyelvét, de azt szeretnék érteni, automatikusan feliratozza az oldal a videókat. A videó-ablak jobb alsó sarkában a Képaláírás-műveleteket válasszuk (a kis felfelé mutató háromszöget ábrázoló gombra kell kattintani), majd kérjük a magyarra fordítást. Így már nem csak magát a YouTube-ot használhatjuk magyar nyelven, de a videókat is magyar (gépi fordítású) felirattal olvashatjuk.
 

Szponzorált hirdetések

A világ első YouTube videója

Öt éve jelent meg a legelső videó a világ legnépszerűbb videómegosztó oldalán, a YouTube-on. Azóta percenként 24 órányi tartalmat tölt fel az oldalra a havi több mint 70 millió...

A világ első YouTube videója
A világ első YouTube videója

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Google
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Magyar nyelvű lett a YouTube!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál