A Chuck Norris botnet szétrúgja az internetedet!

Nagy Balázs András - 2010. február 23. | 10:00 vírus

Körbepörgőrúgásos kiütéssel győzedelmeskedik a legújabb botnet a feledékeny, kezdő vagy csak épp lusta felhasználók felett.

Szponzorált hirdetések

A Chuck Norris botnet szétrúgja az internetedet!


Cseh kutatók nemrég új botnetet fedeztek fel, amely a linuxot futtató routereket is irányítása alá hajtotta. A Brno székhelyű Masaryk Egyetem kutatói azért nevezték el az ismert harcművészről és színészről a hálózatot, mert egy sora így végződik: „in nome di Chuck Norris.”, azaz Chuck Norris nevében.


A vírus egyébként eleddig is ismert támadási módszert használ: egyszerűen az alapértelmezett jelszavakat próbálgatja végig a router távoli elérést biztosító felületén. Ugyan jelenleg csak a D-Link routerek lusta vagy hozzá nem értő gazdáira leselkedik, nem lenne nehéz más gyártók készülékeire is kiterjeszteni a támadást.

Miután a vírus ilyen módon átvette az irányítást a router felett, az internetes forgalmunkat rosszindulatú oldalak felé tereli. Az áldozatok pedig csupán azt vehetik észre, hogy valaki más megszerezte a jelszavaikat és valamiért sokkal több a reklám a weboldalakon.

Így tehát újabb oldalát mutatta be Chuck Norris. Nem elég, hogy pillantásával öl, könnyeivel pedig gyógyítja a rákot, de gondolatolvasó hacker is; már amennyiben az alapértelmezett jelszót használjuk.

Szponzorált hirdetések

Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget

Tíz év telt el azóta, hogy felfedezték az első mobil kártevőt, melynek utódai azóta is sokunk életét alaposan megkeserítik.

Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget
Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Mindenki a pénzünkre pályázik

Hozzászólások a(z) "A Chuck Norris botnet szétrúgja az internetedet!" című cikkhez