A Chuck Norris botnet szétrúgja az internetedet!

Nagy Balázs András - 2010. február 23. | 10:00 vírus

Körbepörgőrúgásos kiütéssel győzedelmeskedik a legújabb botnet a feledékeny, kezdő vagy csak épp lusta felhasználók felett.

Szponzorált hirdetések

A Chuck Norris botnet szétrúgja az internetedet!


Cseh kutatók nemrég új botnetet fedeztek fel, amely a linuxot futtató routereket is irányítása alá hajtotta. A Brno székhelyű Masaryk Egyetem kutatói azért nevezték el az ismert harcművészről és színészről a hálózatot, mert egy sora így végződik: „in nome di Chuck Norris.”, azaz Chuck Norris nevében.


A vírus egyébként eleddig is ismert támadási módszert használ: egyszerűen az alapértelmezett jelszavakat próbálgatja végig a router távoli elérést biztosító felületén. Ugyan jelenleg csak a D-Link routerek lusta vagy hozzá nem értő gazdáira leselkedik, nem lenne nehéz más gyártók készülékeire is kiterjeszteni a támadást.

Miután a vírus ilyen módon átvette az irányítást a router felett, az internetes forgalmunkat rosszindulatú oldalak felé tereli. Az áldozatok pedig csupán azt vehetik észre, hogy valaki más megszerezte a jelszavaikat és valamiért sokkal több a reklám a weboldalakon.

Így tehát újabb oldalát mutatta be Chuck Norris. Nem elég, hogy pillantásával öl, könnyeivel pedig gyógyítja a rákot, de gondolatolvasó hacker is; már amennyiben az alapértelmezett jelszót használjuk.

Szponzorált hirdetések

Még a friss, gyári pendrive is vírusos lehet

Túlhaladott tévhit, hogy vírust csak interneten át kaphat a gépünk vagy telefonunk. Még akár egy vadonatúj USB meghajtó is veszélyes lehet.

Még a friss, gyári pendrive is vírusos lehet
Még a friss, gyári pendrive is vírusos lehet

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A Chuck Norris botnet szétrúgja az internetedet!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál