Most ingyen kipróbálhatja a Norton új vírusirtóját!

Radics Boglárka - 2009. október 15. | 13:00

A Symantec bemutatta új, forradalmi vírusirtó megoldását. A Norton 2010 most ingyen kipróbálható!

Szponzorált hirdetések

Most ingyen kipróbálhatja a Norton új vírusirtóját!


A Symantec újdonsága, a Norton Internet Security 2010 egyedülálló módon közelít a kártékony programok felfedésének kérdéséhez. A forradalmian új módszer mellett több, hagyományosnak mondható eljárást kombinálva nyújt tökéletes védelmet. A szoftver, mely már kereskedelmi forgalomban kapható, most 30 napig érvényes, ingyenes próbaverziót kínál a felhasználók számára.


A Norton Internet Security 2010 és a Norton AntiVirus 2010 egy új védelmi modellt, a Quorumot használja az új kártevők észlelésére. A hagyományos, jellemzőkre és magatartásra építő módszereknél messze eredményesebb az új megoldás. A Quorum a kiberbűnözők saját fegyverét - azaz, hogy rémisztően gyorsan képesek egyedi kártevőket létrehozni - fordítja ellenük.

A kiberbűnözők annak reményében írják és írják át az egyedi kártevőket, hogy amíg lehet, kicselezzék a biztonsági rendszereket. A Quorumnál éppen a fájl egyedisége és megkülönböztető jelei azok, aminek a segítségével ezeket új kártevőként azonosíthatjuk.

A több mint három éven át készült Quorum a fájlokat, az alkalmazásokat és jellemzőik tucatjait (például a korukat, a letöltés forrását, digitális ismertető jegyeiket és elterjedtségüket) követi nyomon. Ezeket a jellemzőket bonyolult algoritmusokkal kombinálva határozza meg, híres vagy hírhedt-e a fájl. Ha a fájl internetes terjesztése során megváltoznak e jellemzők, a Quorum frissíti a fájl "hírnevét". Ez a hírnév különösen fontos, ha új a fájl, kártevőnek tűnik, de a hagyományos védelem valószínűleg nem észleli.

Az új, 2010-es termékekben a Norton Insight eljáráscsalád kiterjedt netes információrendszereket használ a PC-k megelőző jellegű védelmére és tájékoztatására. Nem csak a védelemről informál, de arról is, milyen hatást gyakorolnak a teljesítményre a mindennapos netezés során felbukkanó fájlok és alkalmazások.

A Norton Insight Network a Symantec egyedi, felhő alapú megközelítésével dolgozik. A Quorum módszerre építve a hagyományos fekete- és fehérlistákon túl a felhő alapú védelmet is használja. A több milliónyi számítógépen végrehajtott többmilliárd vizsgálatban megállapított fájljellemzők statisztikai elemzésével határozza meg az adott fájl megbízhatóságát. Ezzel a módszerrel a Norton el tudja dönteni, hogy az egyébként a hagyományos védelmi módszerek kizárólagos használatával az ismeretlenség szürkeségébe burkolózó fájl megbízható-e vagy sem.

A 30 napos ingyenes próbaverzió itt elérhető. (A próbaidőszak lejártát megelőző napon a próbaverzió leállítását a felhasználónak kell kezdeményezni, amennyiben ez nem történik meg, a 30. napot követően a vírusirtó tovább használható, de a vételárat ki kell fizetni érte.)

Szponzorált hirdetések

A hírnév a legjobb vírusirtó - itt a Norton újdonsága

A Symantec kiadta legújabb vírusirtóját. A Norton 2010 kombinálja a legújabb technikákat, és egészen új módon közelíti meg a kártékony programok felismerését.

A hírnév a legjobb vírusirtó - itt a Norton újdonsága
A hírnév a legjobb vírusirtó - itt a Norton újdonsága

- cikk vége -

Forrás:
technet.hu
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Most ingyen kipróbálhatja a Norton új vírusirtóját!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál