Online videón fenyegették meg Németországot - videó

Radics Boglárka - 2009. szeptember 21. | 10:50

A militáns iszlámista Al-Kaida csoport újból online videón fenyegette meg támadásokkal Németországot, amiért csapatokat küldött Afganisztánba.

Szponzorált hirdetések

Online videón fenyegették meg Németországot - videó


A német belügyminisztérium szakértői a videón a csoport "hírnökét", a német-marokkói Bekkay Harrach-ot ismerték fel, aki már a korábbi, múlt hét pénteken kiadott videón is szerepelt.


A német média szerint a 32 éves Harrach a legutóbbi felvételen maszkot viselt, míg a korábbin, melyet személyesen Angela Merkel német kancellárhoz intézett, frissen borotvált volt, öltönyt és nyakkendőt viselt. Akkor a kancellárt azzal fenyegette meg, hogy a szeptember 27-i szövetségi választásokat követően számíthat az ország terrorista támadásokra.Egy demokráciában csakis az emberek rendelhetik haza a katonákat - közölte Harrach az első videón. Ha a németek a háború folytatása mellett döntenek, akkor saját maguk felett ítélkeznek, és mindenki számára világossá válik, hogy a demokráciában a polgárok nem ártatlanok.

A fenyegetéseket követően Németországban megszigorították a reptereken és vasútállomásokon a biztonsági ellenőrzéseket. A jelenlegi ötpárti Bundestag alsó házából mindössze egyetlen párt, a szélsőbaloldali Linke követeli az Afganisztánban állomásozó csapatok azonnali kivonását.

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
ICTPress
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Online videón fenyegették meg Németországot - videó" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál