hirdetés

Már fogható a digitális RTL Klub, ingyen!

Radics Boglárka - 2009. május 9. | 14:00

Bár úgy tűnt még várat magára, az Antenna Hungária és az RTL Klub aláírta a digitális földfelszíni műsorszórásról szóló megállapodást, így az RTL Klub műsora péntek óta digitálisan, ingyenesen fogható.

Szponzorált hirdetések

Már fogható a digitális RTL Klub, ingyen!Aláírásra került a megállapodás az Antenna Hungária csoport (AH) és a Magyar RTL Televízió Zrt. között az RTL Klub MinDig TV digitális földi platformon történő részvételéről. Az RTL Klub ezáltal 2009. május 8-ától SD minőségben (Standard Definition, a nem nagyfelbontású tévék által használt felbontás), előfizetési díj nélkül elérhető a nézők számára a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában.

A magyarországi piacvezető kereskedelmi csatorna programja Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán érhető el. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.

Az aláírt szerződés az AH csoport digitális földfelszíni televíziós műsorterjesztési jogosultságának végéig, azaz 2020. szeptember 5-éig lesz hatályban.  „Szándékunk, hogy piacvezető szerepünket fenntartsuk, ennek továbbra is fontos elemét képezi a földfelszíni platformon történő részvétel, a magyar háztartások körülbelül 20%-a ugyanis kizárólag ezt a terjesztési módot használja. A mai megállapodás is azt mutatja, hogy a Magyar RTL Televízió a magyar televíziós műsorszolgáltató piac hosszú távon elkötelezett részvevője, megalapozott üzleti stratégiával rendelkezünk az analóg földfelszíni jogosultságunk lejártát követő időszakra is. Cégünk támogatja a digitális átállást és minden új technológiát a műsorszórásban" - hangsúlyozta Dirk Gerkens, a Magyar RTL Televízió Zrt. vezérigazgatója.

Sajtóértesülések szerint az RTL Klubot hamarosan követheti a TV2 is, a csatorna ugyanis  állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a műsorszóró céggel, reményeik szerint a közeljövőben szintén megjelenhetnek a digitális földfelszíni platformon

Szponzorált hirdetések

Gyorsabb és jobb az új Windows, de Start menü még nincs benne

A Microsoft néhány nap múlva egy újabb jelentős frissítést tesz elérhetővé aktuális operációs rendszeréhez.

Gyorsabb és jobb az új Windows, de Start menü még nincs benne
Gyorsabb és jobb az új Windows, de Start menü még nincs benne

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "Már fogható a digitális RTL Klub, ingyen!" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról