Már fogható a digitális RTL Klub, ingyen!

Radics Boglárka - 2009. május 9. | 14:00

Bár úgy tűnt még várat magára, az Antenna Hungária és az RTL Klub aláírta a digitális földfelszíni műsorszórásról szóló megállapodást, így az RTL Klub műsora péntek óta digitálisan, ingyenesen fogható.

Szponzorált hirdetések

Már fogható a digitális RTL Klub, ingyen!Aláírásra került a megállapodás az Antenna Hungária csoport (AH) és a Magyar RTL Televízió Zrt. között az RTL Klub MinDig TV digitális földi platformon történő részvételéről. Az RTL Klub ezáltal 2009. május 8-ától SD minőségben (Standard Definition, a nem nagyfelbontású tévék által használt felbontás), előfizetési díj nélkül elérhető a nézők számára a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában.

A magyarországi piacvezető kereskedelmi csatorna programja Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán érhető el. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.

Az aláírt szerződés az AH csoport digitális földfelszíni televíziós műsorterjesztési jogosultságának végéig, azaz 2020. szeptember 5-éig lesz hatályban.  „Szándékunk, hogy piacvezető szerepünket fenntartsuk, ennek továbbra is fontos elemét képezi a földfelszíni platformon történő részvétel, a magyar háztartások körülbelül 20%-a ugyanis kizárólag ezt a terjesztési módot használja. A mai megállapodás is azt mutatja, hogy a Magyar RTL Televízió a magyar televíziós műsorszolgáltató piac hosszú távon elkötelezett részvevője, megalapozott üzleti stratégiával rendelkezünk az analóg földfelszíni jogosultságunk lejártát követő időszakra is. Cégünk támogatja a digitális átállást és minden új technológiát a műsorszórásban" - hangsúlyozta Dirk Gerkens, a Magyar RTL Televízió Zrt. vezérigazgatója.

Sajtóértesülések szerint az RTL Klubot hamarosan követheti a TV2 is, a csatorna ugyanis  állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a műsorszóró céggel, reményeik szerint a közeljövőben szintén megjelenhetnek a digitális földfelszíni platformon

Szponzorált hirdetések

35 csatornára bővül a MinDig TV kínálata

Tovább bővül a digitális televíziós kínálat - júniusban helikopteres antennacserékkel érnek véget a digitális földfelszíni hálózatok telepítési munkái.

35 csatornára bővül a MinDig TV kínálata
35 csatornára bővül a MinDig TV kínálata

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Már fogható a digitális RTL Klub, ingyen!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál