Ingyen tölthető le a legfrissebb Magyarország-térkép

Virág Attila - 2008. július 2. | 14:00

Ahogy a nyakkendősök levonultak az M7-es új szakaszáról, nem sokkal ezután a turistautak.

Szponzorált hirdetések

Ahogy a nyakkendõsök levonultak az M7-es új szakaszáról, nem sokkal ezután a turistautak.hu weboldal készítõi frissítették térképüket. A hobbiból összehozott, ingyenes útvonaltervezést és GPS-es letöltést kínáló oldal mára már komoly fejfájást okoz a hazai térképészcégeknek.

tuhu-uj-szakaszok.jpg

Számos GPS-vevõ tulajdonosa és PDA-s alkalmazás felhasználója töltheti le a szinte napi frissítéssel készülõ ingyenes Magyarország-térképet. A weboldal neve régen kinõtte magát, hiszen a profi módon dolgozó amatõrök már a települések utcáit rajzolják jó ideje. A mi tapasztalatunk is az, hogy számos vidéki kisváros, falu esetében jobb minõséget és nagyobb pontosságot ad, mint bármely fizetõs térképfrissítés. A frissen berajzolt autópálya-szakasz mellett számos újdonságot találnak azok, akik ellátogatnak a turistautak.hu online útvonaltervezõs térképhez, vagy kipróbálják a 3D-s és Google Earth-támogatást. Egyes GPS-felhasználók is könnyen frissíthetik a Garmin, a Magellan-készülékek, vagy a Russa és a Navitel szoftverek "tuhu" térképeit. Ez utóbbi kettõ egy tüköroldalon is elérhetõ: klikk ide.

T3D.jpg

Ilyet is tudnak

A turistautak.hu szoros kapcsolatban áll a geocaching.hu weboldallal, ahonnan nem csak sok térképfelhasználót kap az oldal. A GPS-vevõkkel rögzített útvonalak és érdekes helyek fontos részét képzik a térképkészítésnek. Így bárki tud segíteni saját környezete vagy az általa kedvelt hely felmérésében. További információk azoknak, akik be szeretnének segíteni az útvonalfelmérésben, erre olvashatóak: turistautak.hu! Az új érdekes helyek ide tölthetõek fel: geocaching.hu.

Kapcsolódó linkek:

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyen tölthető le a legfrissebb Magyarország-térkép" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál