Még idén különálló játékká válhat a DayZ

Szőlősi Tibor - 2012. július 25. | 16:30 játék

A mod alkotója a MineCraft üzleti modelljét tekinti a követendő példának.

Szponzorált hirdetések

Dean Hall, a mára 856 ezernél is több regisztrált játékossal rendelkező Armed Assault 2 mod alkotója a VG247-nek adott interjújában tegnap elárulta, hogy nagy valószínűséggel karácsony környékére a DayZ teljesen különálló játékká válhat. A bejelentés rendkívül örömteli lehet a zombiölős-túlélős moddal egyelőre csak szemezők számára, hiszen a futtatásához jelenleg nem csak az ARMA 2-t, hanem annak Operation Arrowhead kiegészítőjét is meg kell vásárolni.Az ARMA sorozat fejlesztőinek sorát gazdagító Hall megemlítette, hogy számos komoly ajánlatot kapott már a DayZ különálló játékká való fejlesztésére, ám érzése szerint az eddigi befektetőket csupán a termékben rejlő üzleti lehetőségek érdekelték, maga a szoftver tőlük aztán bármi lehetne - ilyen partnerekből pedig inkább nem kér.

Ettől függetlenül a programozó nagyon régóta játszott már a DayZ önállósításának gondolatával, állítása szerint végig a Minecraft esetében bevált üzleti modellt kívánja alkalmazni: jelenleg lehet „ingyen" is játszani a játékkal, aztán ha végre sikerül beleépíteni megfelelő minőségben az összes fontos játékelemet, akkor egy méltányos árért cserébe önmagában is megvásárolható lesz a szoftver.

Szponzorált hirdetések

Medal of Honor: Warfighter teszt - ennyire rossz lenne?

Már tele van a világháló a rosszabbnál rosszabb értékelésekkel az EA háborús FPS játéka kapcsán, de vajon tényleg ennyire pocsék lenne az egész? Hadba vonultunk, hogy kiderítsük.

Medal of Honor: Warfighter teszt - ennyire rossz lenne?
Medal of Honor: Warfighter teszt - ennyire rossz lenne?

- cikk vége -

Forrás:
VG247
Cimkék:
játék
FPS
DayZ
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Még idén különálló játékká válhat a DayZ" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál