Insanely Twisted Shadow Planet teszt: Az őrült bolygó

Szőlősi Tibor - 2012. április 29. | 17:05 játék
Insanely Twisted Shadow Planet teszt: Az őrült bolygó Nézd meg a képgalériát

Ez a hosszú és fura nevű játék olyan művészien lett megoldva, hogy több órára leköthet bárkit.

Technet plecsni:
Techgold
Technet.hu értékelése
4
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
Nagyszerű játékélmény
rengeteg logikai feladvány
lenyűgöző megvalósítás
Nem tetszett:
Kicsit kevésnek tűnik
Kevés multiplayer mód
nincs folytatása

Szponzorált hirdetések

Egyesek szerint az indie fejlesztők (rendszerint kisebb, és ennek megfelelően alacsonyabb költségvetéssel dolgozó cégek - a szerk.) a játékipar megmentői. Ők mindig mernek újat alkotni, kockáztatni, és ezért van az, hogy az ő játékaik közül rengeteg remekművet emelhetünk ki. Erre mondhatnánk sok példát, de nemrég jelent meg a tökéletes jelölt PC-re, az Insanely Twisted Shadow Planet.


És eljő a sötétség...

A történet kissé érdekesre sikerült, főleg hogy az eseményekből mi magunk rakjuk össze a szálakat, hogy mégis mi folyik itt, mivel semmilyen komolyabb narráció nem jár hozzá. Valahol a világűrben van egy sötét anyagot termelő bolygó, amiből egyszer csak kirepül egy kicsiny massza. Ez szinte teljesen bejárja a világegyetemet, egészen addig, amíg bele nem száll egy Napba. Azt teljesen beborítja, és mindenféle gonosz és aljas lényt ébreszt fel benne, miközben teljes sötétségbe burkolja a világot. A közeli földszerű bolygón lévő űrlények ezt nem veszik jó szemmel, így bepattannak az űrhajójukba, hogy rendet teremtsenek. Mi is az egyik űrlényt irányíthatjuk, és a célunk bejutni ebbe a feketeségbe, hátha tudunk ellene tenni valamit.


Kész őrület

Magát a játékot oldalnézetben látjuk, ahogy az űrhajónkkal ide-oda repkedünk. A grafika kifejezetten egyedi és érdekes, ugyanis az űrhajónkon kívül szinte alig találkozunk háromdimenziós objektummal a képernyőn. Minden más „lapos" kétdimenziós, ráadásul inkább fekete, mint színes. Rögtön a játék kezdetekor kapunk egy felszerelést, amivel analizálni tudjuk a körülöttünk lévő játékelemeket, ellenfeleket, tárgyakat és a többi dolgot. Ahogy haladunk tovább, egyre több ilyen kiegészítőt szerezhetünk be, és mindegyikük nélkülözhetetlen a sikeres kalandozáshoz.


Először kapunk egy lőfegyvert, hogy meg tudjuk védeni magunkat, majd később egy kis kart, amivel tárgyakat és egyes ellenfeleket tudunk megfogni, majd egy körfűrészt, amivel köveket és egyéb akadályokat tudunk szétrombolni, és így tovább. Vannak egyes pályarészek, ahol igencsak sokat kell váltogatnunk ezek között, mire rájövünk, hogy mit is kell csinálni, és fellélegezhetünk a kisebb „Heuréka-effektus" után. Igaz, csak egy pillanatra, mert máris jön a következő akadály. Ezeket az akadályokat a lehető legkacifántosabb módon találták ki: az egyikben például víz alatti csöveket kell trükkös módon elzárnunk, a másikban viszont már lézereket terelünk a megfelelő irányba.


Egyszerű, de nagyszerű

A grafika, a hangok remekül átadják az érzést, mintha valamilyen mozgó művészeti alkotást látna az ember. Az ellenfelek és a helyszínek a maguk módján változatosak. Az ellenfeleket vöröses színnel jelzi a játék, ilyenkor vagy teljesen vörösek, vagy csak egy kis ponton, például a szemük. A pályák különböző színűek lehetnek, és ez jelzi azt, hogy merre is vagyunk a játéktérben, de ha elakadnánk egy gombnyomással elérhetjük a térképet. Útjaink során rengeteg nagyobb ellenféllel fogunk találkozni, amiket általában a legújabban megszerzett eszközünkkel kell legyőznünk.


Itt is igaz a „többet ésszel, mint erővel" elv, mivel mindegyik főbb ellenfélnek más a gyenge pontja. És a legvégére ők is annyira bonyolultak és változatosak lesznek, hogy örömmel vetjük bele magunkat végigjátszás után a kétféle többjátékos módba, amik már tényleg csak a hab a tortán. Akár egy gépen vagy online játszhatunk bárkivel, akivel csak szeretnénk.

Világosodjunk meg


Összességében az Insanely Twisted Shadow Planet egy nagyszerű játék. Helyenként igencsak nehéz, vagyis kellő kihívással kecsegtet, de így is színtiszta élvezet játszani vele.

Szponzorált hirdetések

Még szebb a kép: Logitech C920 teszt

Felejtsük el végre a homályos, bélyegméretű képet produkáló webkamerákat, a fullHD világában élünk. A Logitech új "önfénylesője" az eleve jól teljesítő előd ráncfelvarrott...

Még szebb a kép: Logitech C920 teszt
Még szebb a kép: Logitech C920 teszt

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Teszt
játék
sci-fi
indie
A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Insanely Twisted Shadow Planet teszt: Az őrült bolygó" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál