Angry Birds Space teszt – Zűr az űrben

Szőlősi Tibor - 2012. március 25. | 16:20 játék
Angry Birds Space teszt – Zűr az űrben Nézd meg a képgalériát

Kedvenc madaraink már mindenhol megfordultak, de senki se hitte volna, hogy egyszer még az űrbe is kijutnak.

Technet plecsni:
Techsilver
Technet.hu értékelése
4
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
Nagy újítás a többi részhez képest
Még változatosabb és nehezebb pályák
Képes lekötni hosszú órákra
Nem tetszett:
Talán lehetne több újítás benne
Kissé bőrlehúzásnak minősül ez a rész is
A disznók már unalmas ellenfelek

Szponzorált hirdetések

Aki nem ismerné a Rovio sikersorozatát, annak kezdésképpen itt egy rövidke beszámoló. Adott egy pálya, ahol különböző épületeken, vagy azokon belül láthatunk oldalnézetben zöld disznókat. Bal oldalt egy hatalmas nagy csúzli van, ahol mindenféle madarat láthatunk. A mi célunk az, hogy ezeket a madarakat úgy lőjük ki a csúzlival, hogy több disznót tegyünk el láb alól. Lehet szeretni, lehet gyűlölni, de az Angry Birds igazi kasszasiker lett, és most itt a legújabb őrület, az Angry Birds Space.


Az űrben senki se hallja, ha csiripelsz

A történetünk a szokásos, már ha lehet annak nevezni. A disznók elrabolják a madarak tojásait, amit nekünk vissza kell szereznünk, és bosszúálló módon elpusztítani a disznókat mind egy szálig. Igen ám, csakhogy a disznók ezúttal az űrbe menekülnek el, és így mi kénytelenek vagyunk követni őket oda is. Éppen ezért a játékmenetet csak kisebb módosítások érték, mondhatjuk úgy, hogy az egész téma a világűr körül kering.Kilövésre felkészülni!


Már rögtön az első pályán megtapasztaljuk eme grandiózus változásokat: Két bolygót (vagy meteort, kinek-mi) láthatunk, és a nagyobbikon ott egy építmény, rajta az ádáz, zöld disznóval. Bal oldalt pedig a kisebb bolygón egy méretes csúzli, mögötte a híres, kis piros madarak. Ami rögtön szembeötlő dolog az az, hogy a nagyobb bolygó körül van egy világoskék karika, mintha az egész egy buborékba lenne zárva. Ez a bolygó atmoszférája, az a pont, ahonnan a gravitációt a játék számításba veszi. Mikor a csúzlival bemérjük a pontos lövési szöget és lőtávot, akkor kis pontokkal jelzi nekünk, hogy úgy nagyjából mégis mi az a röppálya, amin madárkánk haladni fog. Csakhogy itt a világűrben vagyunk, így arra is gondolnunk kell, hogy amint beléptünk a bolygó légterébe, akár a teljes számításunk kudarcot vallhat. Ugyanis bármi, ami a gravitációs mezőbe ér, elkezd közelíteni a középponthoz, ami lehet a bolygó közepe, vagy bármi más, ami a kis kör közepén található. Ezt már az első lövésnél tapasztalhatjuk, mikor nyílegyenesen belőjük a megfelelő szögben „Csőrikét", és ő szép nagy ívben keringeni kezd a bolygó körül, mígnem teljesen felszántja a földet.

A bolygó neve Madár


Ebbe az egész gravitációsdiba hamar bele lehet jönni, és itt még nem merült ki a lehetőségeink tárháza. A későbbi pályákon több madarat is bevethetünk, akik mind egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek. A kisebb kék madarak például gombnyomásra megháromszorozódnak, így több szögből találhatjuk el a csúf disznókat. Egy nagyobb, kissé kövérkés fekete madarat pedig a megfelelő pillanatban felrobbanthatunk, ezáltal a tárgyak szétrepülnek körülötte. Ez különösen akkor néz ki jól, mikor a tárgyat kirepítjük az űrbe, és ott lebegnek a nagy feketeségben, esetleg az űrből lezuhannak egy bolygóra, mondjuk pont egy disznóra. Van még pár extra madarunk, mint a lila színű, aki oda repít nyílegyenesen, ahová kattintunk, vagy a jégmadárral megfagyaszthatjuk a legkeményebb anyagokat is, így sokkal könnyebb lesz még a köveket is széttörni. No nehogy azt higgyük, hogy a disznók nincsenek kellőképpen felkészülve a támadásunkra! Vannak köztük olyanok, akiknek sisak van a fején, ők kicsivel jobban bírják a gyűrődést mint társaik. Egyéb variációk is megtalálhatóak, mint például azok, akik az űrben lebegnek. Hogy kapjanak kellő oxigént, körülöttük is egy kis buborék található. Ha ezt a buborékot kiszúrjuk, megfagynak, és végük van. Ha nem sikerülne ezt elérni, semmi probléma, mert ha bekerülnének a légtérbe, a gravitáció hatására lezuhannak a bolygó felszínére, ahol biztosan kidurrannak, és akkor már nyert ügyünk van. Ami újításnak számít még az az, hogy egyes pályák végén főellenségek vannak, akiknek nem elég az, hogy teljes erőből lefejeljük őket, mint vakond a rotációs kapát. Nemcsak zöldes ellenfeleink, de minden bolygó egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. A második pályán a jég dominál, és ha egy jeges kőzetnek ütközünk neki, az többfelé válhat, ami tömegben nagy katasztrófát tud okozni.„Houston, baj van!"


Habár az Angry Birds Space jó játék, akad számos olyan ellenérv, amit nem árt számításba venni. Az eddigi játékok gyakorlatilag pár híresebb flash játék másolatai (Crush the Castle, Castle Clout és társai), így már alapjáraton rossz szemmel néztek rá egyesek. Az sem segített, hogy a játékban található madarak és variálható dolgok túl kevésnek bizonyultak flash-es bajtársaikhoz képest. Illetve minden újabb rész bőrlehúzásnak minősíthető. De akkor jött ez a rész. Igaz, hogy a már korábban említett dolgok mondhatni csak egy kicsivel változtak meg, de ez a változás pont elegendő volt ahhoz, hogy egy egyedi játékot köszöntsünk az Angry Birds Space-ben.

Űrbeli buli


Mindezek után le kell hogy szögezzük, hogy az Angry Birds Space egy remek játék lett. Tartalmaz annyi újítást, hogy bárkinek megérje kipróbálni, és akár ellenlábasait is magához hódíthatja. Az pedig nem kis teljesítmény.

Szponzorált hirdetések

Angry Birds Go! - korábban érkeztek az autós madarak

Az App Store-ba a vártnál korábban befarolt a Rovio népszerű okostelefonos játékszériájának legújabb kiadása.

Angry Birds Go! - korábban érkeztek az autós madarak
Angry Birds Go! - korábban érkeztek az autós madarak

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Teszt
játék
Angry Birds
Space
A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Angry Birds Space teszt – Zűr az űrben" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál