Mielőtt új témát nyitsz kérdésednek, használd a keresőt

1/3 oldal

sippet hozzászólásai

nálam most is működik és aktív, szóval ez az eltűnés dolog nem igaz, vagy legalábbis nem mindenkinél.
az egyesület államokban egyáltalán nem létezik az ingyenes mobiltelefon intézménye, legalábbis okostelefonok (az mondjuk kérdés, hogy a kinek annak számítanak-e) szintjén biztosan nem. új modelleknél 150-200 dollár a kiindulási alap általában.
tényleg nem kötözködésképpen, de szerintem forrásként feltüntetni a technetet nem szép dolog ezek után:
http://pocketnow.com/thought/throwback-being-able-to-read-your-screen-outdoors
tegyük hozzá, hogy bár a cikk nem tér ki erre, akárcsak a motorola droid/milestone esetében, az európai nexus one-ban is lesz multitouch, úgyhogy ez itt nem jelent majd hátrányt.
androidra is megcsinálhatnák.
Eladó egy HTC Polaris (aka P3650, aka Touch Cruise) minden gyári tartozékával, összes papírjával, eredeti dobozában. A készülék tökéletesen működik, és bár vannak a használatból fakadóan kisebb esztétikai hibái (pl. a jobb alsó megkopott gomb, lásd a képeket), ezek a funkcionalitását nem befolyásolják. Kizárólag fóliával volt használva, a kijelző garantáltan karcmentes!!! Jelenleg egy augusztusban vásárolt Brando védőfólia van a telefonon, ennek az élettartama még legalább 1 év. A telefon 2008 áprilisában lett véve, tehát még mindig van rajta 5 hónap garancia. Én két hetes korában vettem az első tulajdonostól, akinek elment tőle a kedve attól, hogy cserélni kellett benne az alaplapot. Ezt követően másfél éven át soha semmi baj nem volt vele, szervízbe soha nem kellett vinnem.

Annak ellenére, hogy a készülék másfél éves, hadver tekintetében ma is tökéletesen megállja a helyét. HSDPA, Wifi, GPS, FM rádió, gyors processzor, és szinte korlátlanul bővíthető, saját ízlés szerint alakítható szoftver. Jelenleg az egyik legújabb Windows Mobile 6.5-ös rendszer fut rajta HTC Touch Flo felülettel, de amennyiben a vevő kívánja, az eredeti gyári ROM-ot visszaállítom, vagy bármelyik korábbi WM verzióra lecserélem. A leendő vevő 3 hónapos supportot is kap, tehát ha bármi problémája van, vagy szeretne többet kihozni a kütyüből, akkor bátran fordulhat hozzám.

Extraként adok hozzá egy autós töltőt és egy készülékspecifikus autós tartót (kar nélkül, de a tartó a herbert-richter karokkal garantáltan kompatibilis), egy 3-az-egyben átalakítót (ezen keresztül egyszerre tölthető a telefon és dugható bele a készülés saját headsetje vagy egy 3.5-ös jack fülhallgató), valamint egy HTC mini-USB – 3.5-ös jack átalakítót, amin keresztül bármilyen sztenderd fülhallgató csatlakoztatható a készülékhez. A tartozékok a képeken is láthatóak, áruk külön-külön több ezer forint lenne.

képek: http://picasaweb.google.com/sippet/20091114Telefon?feat=directlink

Irányár: 46 ezer forint
külföldi tesztek több hete jelennek meg folyamatosan, és senki nem panaszkodik a használatra. nem is nagyon van mire egyébként, kisebb változtatásokkal a teljesen sztenderd android felület fut a telefonon.
Sanci,

A HTC Touch Pro2-re tett WinMo 6.5-ön a "Start > Programs" alatt lévő ikonokat nyomásra nem lehet mozgatni, hanem egy menü jelenik meg, hogy "Move to Top". A "Te" ROM-odon áthúzhatóak ujjal a tetszőleges helyre?

Tudtommal a hivatalos 6.5 ROM-okban nincsen Adobe Flash Lite, míg a főzöttek jelentős részében igen, így a tesztben lévőben is. Emiatt fut a YouTube a böngészőben, nem a böngésző tudja ezt a feature-t. Az Opera mobile 9.7 is akkor tudja csak, ha telepítésre kerül az Adobe Flash Lite (az OM 9.5 esetén még át kell írni egy .ini fájt is, de nem érdemes, mert kihal a Flash-től).

Köszi a tesztet! Osztom twitteren!
a start menuben a teszőleges módon mozgatható ikonok tudomásom szerint a még béta állapotban lévő, alternatív wm6.5-ös verziónál működnek csak. az én telefonomon wm6.5.1 van (ez az, ahol a start menu és az x/ok gomb is átkerült alulra), ott már lehet húzogatni őket.
Bár nem követem, de állítólag a 6.5.1 az már jobb, mint a 6.5, de tény ami tény, ezeket a menüket, lockot, mindent meg lehet 6.1-re csinálni és a azok a ROM-ok gyorsabbak és kevésbé memóriaigényesek.

te tudod, de ROM frissítéssel azért lehet ám csodákat csinálni. egy jól megcsinált ROM-mal nem lesz instabilabb a telefonod, ellenben olyan újdonságokat is használhatsz, amikre amúgy esélyed se lenne. például: tetszik a még meg sem jelent htc hd2 kezelőfelülete a szipiszupi csillivilli új sense ui manilával? tessék: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=572833. a nagyobb kapacitív képernyőt leszámítva ugyanazt a felhasználói élményt kapod, mintha a még meg sem jelent telefont használnád. azért ezek elég nagy dolgok.

szóval szerintem hülyeség kiaknázatlanul hagyni a windows mobile legnagyobb előnyét. ezen a téren bármilyen más platformot agyonver.
Sajna mintha inkább az optikai tuningok prioritása lett volna a cél, sem mint rendszerfrissítés, (nem mondva; újítás)! Kérdés, hogy valóban stabilabb? (v. várjuk tovább a wwinmo 7-et?!)

ha új készüléket szeretnél venni, akkor talán érdemes várni, bár kérdés, hogy mennyit hajlandó várni az ember, mert nemhivatalosan kb. fél év, mire megjelenik valami RTM verzió, készülékeken pedig szerintem jövő ilyenkorra fog csak hivatalosan felbukkanni. legalábbis ha abból indulok ki, hogy én a htc polarisomon (amire mellesleg hivatalosan a büdös életben nem jelenne meg) április óta használok 6.5-ös ROM-ot, ehhez képest az első telefont, ami gyárilag kapható vele, két hete mutatták be. nem lesz ez másképp a 7-essel sem.

ha az a kérdés, hogy érdemes-e most frissíteni a jelenlegi telefonodon az oprendszert, akkor viszont a válasz nyilvánvalóan igen. bár sanci nagyon óvatosan vezette fel a ROM frissítés dolgot, óriási baklövés nem lecserélni a gyárit valamit gyorsabbra, jobbra. merthogy a 6.5 azért mindenképpen jobb, főleg ha egy megbízható séf főzte.
Akkor a bele nagyjából ugyanaz, csak a felületek változtak?

teljesen jól látod, a kernelen, a rendszer felépítésen fikarcnyit se változtattak. az újdonságok egy mondatban felsorolhatók: új lockscreen, ami itt is látszik a screenshotokon, aztán van új home screen, amit sose fogsz látni, mert a készülékgyártók vagy te magad úgyis ráraksz majd valamit, ezen kívül átszabták a start menüt és az almenüket (ezek is látszanak a képeken), valamint az összes programban most már lehet jól használhatóan ujjal görgetni. nem mondom, hogy ez semmi, de ennyi és nem több.

a marketplace az nem 6.5-ös újdonság, a 6-ot és 6.1-et futtató készülékekre is elérhető, ahogy a másik új szolgáltatás a myphone is. hozzátenném, a marketplace-szel kapcsolatban a "milliónyi program" enyhén szólva túlzás, jelenleg 300 alatt van az elérhető programok száma (sőt, egy microsoft faszság miatt magyarországról ez még kevesebb), bár ez nyilván romahosan bővülni fog.
tutira nem érte erősebb nyomás valahogy? mindenképpen vidd el szervízbe, ha nem garanciális, utána érdemes csak elkezdeni más megoldáson gondolkozni.
ez egyébként ugyanaz a htc click átnevezve, amiről már hónapokkal ezelőtt lehetett olvasni.
http://www.technet.hu/pdamania/20090724/nagyon_olcso_lesz_a_htc_click/

ez a legkirályabb az egészben, hogy nem kell kivenni/betenni semmit. nyomsz egy softresetet, és a sima jól megszokott winmo indul, mintha mi se történt volna, csupán a memóriakártyád lesz "teleszemetelve" az androidos cuccokkal. természetesen az oda telepített winmo appok is ugyanúgy futnak majd, mint korábban.

ha újra androidot akarsz, akkor a haret.exe-t kell futtatni ismét. úgy kell elképzelni, mintha pc-n egy cd/dvd-ről bootolható linuxot indítanál.

ja, és persze a korábbi androidos beállításaid is megmaradnak, ha újra elindítod azt.

Köszi a segítséget, ezek szerint te az xda-ról szedted le.

Még egy kérdés, ha vissza akoarok térni a WIN re, akkor csak kiveszem a memcard-ot is indul a win?, vagy esetleg kell mást is csinálni?

ez a legkirályabb az egészben, hogy nem kell kivenni/betenni semmit. nyomsz egy softresetet, és a sima jól megszokott winmo indul, mintha mi se történt volna, csupán a memóriakártyád lesz "teleszemetelve" az androidos cuccokkal. természetesen az oda telepített winmo appok is ugyanúgy futnak majd, mint korábban.

ha újra androidot akarsz, akkor a haret.exe-t kell futtatni ismét. úgy kell elképzelni, mintha pc-n egy cd/dvd-ről bootolható linuxot indítanál.

alapvetően ezeket az utasításokat kell követni, ha tudsz angolul, akkor nem szükséges, de azért leírom:
http://code.google.com/p/vogue-android/wiki/HowToInstall

- a step 1-nál megadott linknél a legelsőt töltsd le, ezt: android-1.5-2009-08-04.zip. ebben a zipben az összes általa alább felsorolt szükséges fájl megtalálható
- bontsd ki a zipet a számítógépeden, töröld ki a default-kaiser.txt-t és a default.txt-t (ezekre nincs szükség, másik telefonhoz valók), a default-polaris.txt-t pedig nevezd át simán default.txt-re. a resources.zip-et szintén bontsd ki, ebben van egy media nevű mappa, erre lesz szükséged.
- az összes fájlt (a resources.zip helyett tehát a már kibontott media mappát) másold át a memóriakártyádra. nem szabad semmilyen könyvtárba rakni őket, csak rootba.
- a telefonon file managerrel lépj be a memóriakártyára, és bökj rá a haret.exe-re, itt nyomj egy run-t, és tadamm! android van a telefonodon. kb egy perc, amíg a pingvines boot képernyő fut, aztán már jön is az android splash screen, ezután konfigurálhatod a billentyűzetet meg végigmehetsz a tutorial-on, és aztán pillanatok alatt a today képernyőn vagy. a többi a fantáziádra van bízva.

nem akarom szétoffolni a topicot, úgyhogy privátba küldök néhány extra instukciót, segítségképpen az induláshoz. akit érdekel még, szintén privátban keressen meg, bár ha sokan vagytok, akár ide is tolhatjuk.

Szia,

engem érdekelne a dolog, honnan lehet letölteni, és hogy kell elindítani

köszi

alapvetően ezeket az utasításokat kell követni, ha tudsz angolul, akkor nem szükséges, de azért leírom:
http://code.google.com/p/vogue-android/wiki/HowToInstall

- a step 1-nál megadott linknél a legelsőt töltsd le, ezt: android-1.5-2009-08-04.zip. ebben a zipben az összes általa alább felsorolt szükséges fájl megtalálható
- bontsd ki a zipet a számítógépeden, töröld ki a default-kaiser.txt-t és a default.txt-t (ezekre nincs szükség, másik telefonhoz valók), a default-polaris.txt-t pedig nevezd át simán default.txt-re. a resources.zip-et szintén bontsd ki, ebben van egy media nevű mappa, erre lesz szükséged.
- az összes fájlt (a resources.zip helyett tehát a már kibontott media mappát) másold át a memóriakártyádra. nem szabad semmilyen könyvtárba rakni őket, csak rootba.
- a telefonon file managerrel lépj be a memóriakártyára, és bökj rá a haret.exe-re, itt nyomj egy run-t, és tadamm! android van a telefonodon. kb egy perc, amíg a pingvines boot képernyő fut, aztán már jön is az android splash screen, ezután konfigurálhatod a billentyűzetet meg végigmehetsz a tutorial-on, és aztán pillanatok alatt a today képernyőn vagy. a többi a fantáziádra van bízva.
ez végülis félig offtopic téma, de mivel ahogy elnézem, azért vannak kütyümániások is szép számmal, megkérdezem: próbálta már valaki az androidot a polarison? én tegnap bootoltattam be először, és megdöbbentően kiforrottan működik a mi jó öreg hardverünkön is. működik az összes szinkronizáció (gmail, google calendar, contacts), az android marketből letölthetők és telepíthetők a programok, lehet hívást indítani és fogadni kritálytiszta minőségben stb. két dolog nem működik: wifi és kamera, de a legnagyobb gond vele, hogy az aksit négy-öt óra alatt leszopja.

a legjobb, hogy az égvilágon semmilyen rizikóval nem jár a dolog, mivel a szükséges fájlokat a memóriakártyára kell másolni, és az egész rendszer arról fut (a winmo file manager-ből kell egy exet elindítani és utána soft reset után egyből bootol a linux, vicces látni a pingvint egy windowsos telefonon ), vagyis a telefon memóriájához hozzá sem nyúl, ergo kárt sem tehet benne. ráadásul jóval egyszerűbb elindítani is, mint romot flashelni, kb. öt perc alatt megvan, letöltéssel együtt.

korábban egyszer volt a kezemben egy g1, az is csak öt percre, úgyhogy nem volt időm belemélyedni, de most egy napja nyúzom folyamatosan, és azt kell mondjam, hihetetlenül jó rendszer az android. több mint egy éve használom a polarist, ebből az utóbbi három hónapban wm6.5-öt, de csak most kezdem érteni, hogy amikor felhasználói élményről meg ilyesmikről beszélnek, akkor mi a különbség. az a durva, hogy a 2.8"-es rezisztív kijelzőn is tökéletesen kezelhetőek a menük, és annak ellenére, hogy nem a belső memóriát használja, alig van röccenés egy-egy program indításakor vagy hosszabb lista görgetésekor. ha nem szopná az aksit, akkor simán mindennapi használatra is alkalmas lenne. (ehhez kapcsolódóan egy kérdés: azt nem tudjátok, hogy oprendszert memóriakártyáról futtatni vajon mennyire veszi igénybe a kártyát? mennyi a valószínűsége, hogy ettől hamarabb kifingik?)

szóval érdemes kipróbálni, már csak azért is, hogy lássuk, mire képes a polaris azon kívül, amit úgy általában sejtünk róla. én tényleg nem gondoltam volna, hogy. vagy ha valaki kacérkodik az androiddal (elvileg már a htc hero-t is be lehet bootoltatni, de az tényleg túl lassú a mi hardverünkön), viszont nincs lehetősége arra, hogy jól megnyomkodjon egy ilyen készüléket, akkor pláne.

ha valakit érdekel, akkor szívesen adok linkeket.
Azért egy ROM összeállításánál lényegesen egyszerűbb

A lényeget nem érted, az adott művelet célja más a két esetben. ROM-ot nem azért állítanak elsősorban össze házilag, mert plusz funkciókat akarnak, hanem mert a gyári megoldás lassú, hibás, esetleg túl sok RAM-ot eszik stb.
IPhone esetében meg plusz funkciókat akarnak, de e-nélkül is jól használható az eszköz.

szerintem a főzött romokat használók igen kis százaléka szokott főzni is, ahogy az apple használók valószínűleg igen kis százaléka tartozik a devteam tagjai közé. egyébként nem értek egyet azzal, hogy mondjuk egy htc telefon manapság gyárból kijőve nem használható akár a kezdő user számára. ezeknél a telefonoknál igenis azért telepítget az ember új romokat, hogy új funkciókhoz jusson. (manila 2d és 3d, wm6.5-ben a gördülékenyebb scrollozás stb.)

lényeg, hogy az iphone-on is voltak, és valószínűleg vannak is olyan alapfunkciók (bár a copy/paste mind kifejtetted, szerinted nem az, dehát ismerjük az apple termékeket használók bug/feature hozzáállását), amikhez bonyolult hackelési folyamatot kell végigcsinálni. hogy ezt te hogy magyarázod be magadnak, hogy miért més, az teljesen mindegy.

Én megkülönböztetem azt, hogy telepítek egy alkalmazást egy hiányzó funkció elérése érdekében attól, hogy registry értékeket állítgassak, és különböző nem gyári ROM Megoldásokat telepítsek, hogy elfogadható sebességű és stabilitású legyen az eszköz.

aha, még az is lehet, hogy az iphone dev team mögött maga az apple áll, nem? mintha ahhoz, hogy feltelepítsd a copy/paste programot, nem kellett volna jailbreakelni a telefont, de erről már megint nem ejtesz egy szót sem. "telepített egy alkalmazást és letudta a dolgot ennyivel". pff.

iphonet még sose volt szerencsém személyesen hackelni, de nekem ez semennyivel sem tűnik egyszerűbbnek rom frissítésnél: http://appleblog.blog.hu/2009/06/25/hogyan_kapjuk_meg_a_3_0_osszes_kepesseget_feltort_iphone_3g_n

A számozás rendben és nincs indoklás, tehát nem. Valószínűleg valami hiba történhetett.

most már okés, kb. öt percig nem jelentek meg nálam.
Hali!

Tudtok olyan RSS olvasót, ami le is tölti a híreket mondjuk egy ideiglenes mappába, amit miután meglesem, automatán vagy manuálisan törölni lehetne? Szal mondjuk otthon "rátöltöm" vagy megoldja a progi, és aztán meg a buszon átolvasgatom ha nagyon unatkozom mondjuk.

prss reader nagyon nagy király. google readerrel lehet szinkronizálni, a cache minden szinten konfigurálható (lementse-e a képeket is, vagy csak a szövegeket, készülék memóriába vagy memóriakártyára mentsen stb.), én azt ajánlanám.
a naraneknek írt válaszaimat létezik, hogy kimoderálta valaki?
"a régi diamondomban is mozgáérzékelő."

Amit semmi nem használ igazából, mivel a rendszer alapból nem támogatja.

és már megint. szerintem te is tisztában vagy vele, hogy ez nem igaz, csak mondani szeretnél valami öblöset. ha alapból nem is használható ki teljes mértékben, van jónéhány program, aminek a segítségével ki lehet használni teljes potenciálon. oké, hogy ehhez külön alkalmazást kell telepíteni, ebben igazad is lenne, csak nem ezt írtad, ergo megint csúsztatsz.
Azért kíváncsi volnék mi az a meló, amire egy WinMo alkalmasabb lenne?

ne hülyéskedj már, ha jól tudom, az iphonera ezen a héten jelent meg az első alkalmazás, amivel lehet pl. ms office dokumentumokat nem csak olvasni, hanem szerkeszteni is. lehet, hogy te nem dolgozol ilyesmikkel, de azért naívnak se tetessük már magunkat.
az új oldalmotor nem engedi a szavazások beszúrását? lehetne basztatni emiatt aki kitalálta, ha már előtte beharangoztátok, hogy milyen szuper csillivilli lesz.

no, de a lényeg: sanci, kb. a múlt héten az omnia II kapcsán olvashattuk, hogy az lesz a következő kütyüd, most meg hogy megjelent a hero, ami se nem iphone se nem winmo, azt mondod, hogy őszig vársz, hogy iphonet vegyél? én ezt tényleg nem tudom követni. akkor már miért nem jövő tavaszig vársz, hogy megnézd, hogy sikerült a wm7? az már tuti, hogy a top kütyükben lesz kapacitív amoled kijelző, bivaly proci, és igen nagy összeget tennék rá, hogy multitouch is (bár nem tudom, ez hivatalosan meg van-e erősítve). a kernelszinten új alapokról felépített oprendszerről már nem is beszélek. mint régi motoros, adhatnál neki egy esélyt.

"de azt se felejtsük el, hogy a 6.5-re már csak a Microsoft Marketplace-en keresztül vásárolhatunk szoftvereket"

Forrást kérhetek erre ?

nem nagyon fogsz kapni, mert ez az állítás nem igaz.

És próbáltad már?

még nem, nekem az előző build is teljesen jól fut, ráadásul a fórumban azt írják, hogy nem érzékelhetőek túl nagy változások, úgyhogy annyira egyelőre nem érzem a lelki kényszert.
jó ötlet egy ilyen tanácsok kezdőknek dolog, gondolom sokan nincsenek tisztában a hasonló alapfunkciókkal, főleg ha nem olvassák el a help menüt a telefonon. amúgy a pocketnow is csinál ilyeneket, nem tudom, ismered-e.

http://pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=news&id=7376
van új 6.5-ös ROM, build 21222
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=506043
1/3 oldal

Szponzorált hirdetések

Fórumadatok