Los Angeles utcáin füstöl a gumi

Szőlősi Tibor - 2013. április 26. | 14:30

A Formula E elektromos verdája egy kicsit furcsán teszi a dolgát, de ettől függetlenül még simán elfüstöli a gumit egy nagyobb gázfröccsre.

Szponzorált hirdetések

Korábban már írtunk néhány szót a Forma E elektromos versenyautóiról, ami egy egészen komoly sorozat lehet a jövőben, és konkrét koncepciókkal rendelkezik az elképzelés, ezt pedig egy utcai demonstráció erősíti meg.

És ha már utca, akkor mi vehetné ki jobban magát, mint egy frankó kis gumifüstölés, ami alapvetően is jobbá teszi az autózásért rajongó ember napját, bár azt érdemes megjegyezni, hogy az elektromos jelleg miatt itt kimarad a motor üvöltözése. Az alábbi videóban Lucas di Grassi tekergeti a Momo kormányt, aztán amikor kicsit jobban odalép, máris pörögnek a kerekek és ég a gumi, ami nem rossz.

Az autó, amiben ül, egy olyan négykerekűnek a prototípusa, mely elvileg a 2014-es futamokon már rajthoz állhat, hogy egyrészt népszerűsítse az alternatív hajtást, másrészt pedig izgalmas versenyeken vigye közelebb az emberekhez az elektromos autók létjogosultságát. A Spark Racing Technology által felkészített szekér a Föld napja alkalmából szórakoztatta a közönséget, akik megfelelő befogadókészséget tanúsítottak a dolgok iránt.

Szponzorált hirdetések

Mit keres a Barkas a Renault Twizy mellett?

Egészen addig nem kaptuk fel a fejünket, amíg csak egy halom Twizy ment össze-vissza az utcán, de aztán felbukkant a keletnémet autógyártás egyik csodája.

Mit keres a Barkas a Renault Twizy mellett?
Mit keres a Barkas a Renault Twizy mellett?

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
Ezt olvastad már?

Mindenki a pénzünkre pályázik

Hozzászólások a(z) "Los Angeles utcáin füstöl a gumi" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról