Az iPhone 5 gyártója nem hiszi el, hogy agyműtött dolgozója munkaképtelen

Szőlősi Tibor - 2012. október 13. | 14:00

A Foxconn azzal fenyegeti egy munkahelyi balesetben súlyosan megsérült dolgozóját, hogy nem fizeti tovább a kórházi kezelést, ha a férfi nem megy be a gyárba, hogy ott győződjenek meg munkaképtelenségéről.

Szponzorált hirdetések

Azt régóta tudni, hogy a Foxconn nem éppen álommunkahely, hiszen a dolgozókból az utolsó cseppet is kifacsarják, miközben problémák vannak a munkahelyi körülményekkel. Most éppen egy olyan munkavállaló került nehéz helyzetbe, aki munkahelyi balesete óta még beszélni sem tud, nemhogy mozogni vagy közlekedni, de a Foxconn elvárja, hogy 80 kilométert utazzon azért, hogy bebizonyítsa, képtelen dolgozni.

A szerencsétlenül járt Zhang Tingzhen Sencsenben szenvedett balesetet, mikor arra utasították, hogy cseréljen ki egy magasban lévő izzót, de a művelet közben áramütés érte a férfit, aki 4 méter magasból a földre zuhant. A 26 éves Zhang azóta öt műtéten is átesett, de még jó időbe telik, mire képes lesz elhagyni a kórházat, mivel jelenleg nemhogy mozogni, de még beszélni sem tud. A Foxconn azonban azt mondja, hogy ha a férfi nem jelenik meg a cég bírálóbizottsága előtt és nem bizonyítja, hogy nincs munkaképes állapotban, akkor egyrészt nem fizetik tovább a betegellátást, másrészt a munkájától is elbúcsúzhat. Ugyanakkor könnyen belátható, hogy akinek a fél agyát kivették, az nehezen fog felpattanni a vonatra és a bizottság előtt bebizonyítani, hogy ő bizony képtelen a munkára. Ugyanakkor a Reuters értesülései szerint a Foxconn állítja, hogy ők mindenféle biztonsági felszerelést és előírást biztosítottak, illetve betartattak a szerencsétlenül járt dolgozóval. Ami miatt a cég szintén utaztatni akarja a beteg dolgozóját, az az, hogy Sencsenben a kórházi költségek magasabbak, mint Huizhoiban.

Szponzorált hirdetések

Igaz a hír: Schumi már nincs kómában és elhagyta a kórházat

Az elmúlt hónapokban egyetlen egyszer sem kaptunk ilyen remek hírt az F1-sztár állapotával kapcsolatban.

Igaz a hír: Schumi már nincs kómában és elhagyta a kórházat
Igaz a hír: Schumi már nincs kómában és elhagyta a kórházat

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
baleset
Foxconn
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Az iPhone 5 gyártója nem hiszi el, hogy agyműtött dolgozója munkaképtelen" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál