Volkswagen Golf BlueMotion: 2,7 liter/100 km

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 27. | 09:30

A következő generációs Golf 1,6 TDI kimondottan étvágytalannak tudható majd be, ráadásul károsanyag-kibocsátása is alacsony.

Szponzorált hirdetések

A Volkswagen egy ügyes, de nem ismeretlen trükkel elérte, hogy az egyébként meglévő 1,6 literes TDI-motorja a 2,7 liter/100 kilométer mellé mindössze 85 g/km CO2-t pöfögjön a levegőbe.

A Golf "normál" verziója is ugyanezzel a motorral működik, de kibocsátása 99 g/km CO2. A BlueMotion esetében mindössze annyi a bűbáj, hogy különféle tömegcsökkentő eljárásokkal, valamint javított légellenállási tényezővel együtt az egyébként sem rossz TDI még kevesebbet kér enni, és mindezt tisztábban teszi. Ezzel a megoldással a Golf BlueMotion a legtisztább autóvá válik a kategóriájában.


 A Volkswagen éppen csütörtökön mondta el, hogy a takarékos és tiszta Golfja 100 kg-mal lett könnyebb, köszönhetően az MQB moduláris platformnak, mely az Audi 3-ban és a brand egyéb típusaiban is felhasználásra került. A Golf 7 egyébként 1,2 TSI-vel, valamint 1,4 literes TSI-vel is kapható lesz, ez utóbbi a korábban már taglalt hengerlekapcsolós megoldással. A legerősebb motor a kétliteres TSI lesz, mely két különböző variánsban fog megjelenni, egy a GTI-nek, egy pedig az R-ne. A Golf 7 a Párizsi Autószalonon fog bemutatkozni, de már előtte leleplezik Berlinben, szeptember negyedikén. 

Szponzorált hirdetések

Így készül a legcsendesebb Volkswagen Golf

Most jó alaposan megnézhetjük, hogy a precíz németek miként barkácsolják össze az E-Golfot, bár így is maradnak olyan fázisok, amiket sajna nem láthatunk.

Így készül a legcsendesebb Volkswagen Golf
Így készül a legcsendesebb Volkswagen Golf

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Volkswagen
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Volkswagen Golf BlueMotion: 2,7 liter/100 km" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál