Engedett a nyomásnak a Bentley: dízel és hibrid autók a kínálatban

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 22. | 14:30

Miután kiderült, hogy a vásárlók szívfájdalom nélkül mennének máshoz a dízelekért, a Bentley úgy döntött, hogy mégis bekerülnek a kínálatba ezek a motorok is, a hibridek mellé.

Szponzorált hirdetések

A Bentley vezérigazgatója, Wolfgang Durheimer megerősítette, hogy a cég kínálatában szerepelni fognak a dízel és a hibrid motorok is, pedig korábban egyértelműen kijelentette, hogy ennek elég csekély a valószínűsége.

Kiderült azonban, hogy a népeknek igenis dízelekre van szükségük, és amennyiben ezt nem kapják meg a Bentleytől, probléma nélkül elmennek másik gyártóhoz, aki hasonló luxust kínál, de a motorháztető alatt nem csak benzines motorok lapulnak. Durheimer úr azonban azzal is magyarázta a döntést, hogy nem lehetnek kellően környezetbarátok anélkül, hogy ne lennének hibridek és dízelek a kínálatukban.


A feltételezések szerint a Bentley valószínűleg az Auditól fogja kölcsönkérni a V8-as TDI-t, mely 406 lóerős. Az elvakult Bentley rajongókat valószínűleg sokkolja a dízelség tudata, de az még inkább, hogy a cég nyugdíjaztatja a 6,75 literes V8-as benzinesét (505 lóerő), amint az új Mulsanne bemutatkozik.

Szponzorált hirdetések

Meglódult a Mitsubishi fantáziája

Milyen jó az, amikor a tervezőknek pontosan az a feladatuk, hogy minél szokatlanabb gépet alkossanak meg, amit aztán több millióan vezethetnek.

Meglódult a Mitsubishi fantáziája
Meglódult a Mitsubishi fantáziája

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
Ezt olvastad már?

Költözik a Technet és a Mobilport!

Hozzászólások a(z) "Engedett a nyomásnak a Bentley: dízel és hibrid autók a kínálatban " című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról