Összetörték a Mitsubishi i-MiEV-et a Pikes Peak-en

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 10. | 10:30

Hiroshi Masuoka már az edzésnapon behajította az árokba a combos kis versenygépet.

Szponzorált hirdetések

Míg tegnap azon örvendeztünk, hogy a Mitsubishi elektromos versenygépe is belépett az Evolution családba és rajthoz áll a Pikes Peak-en, ma már arról adhatunk hírt, hogy az autó leesett az útról az edzésnapon.

A japán autógyártó nagy reményeket fűzött az i-MiEV Evolutionhoz, de miután Hiroshi Masuoka lecsúszott vele az útról, nem tudni, hogy milyen mértékű sérüléseket szenvedett az autó. Arról sincs információ, hogy az esemény valamilyen mechanikai problémának, vagy emberi hibának a következménye, mint ahogyan jelenleg arról sem rendelkezünk információval, hogy a Mitsubishi emberei össze tudják-e kalapálni az autót a vasárnapi versenynapra.


Ismerve azonban az ilyen jellegű versenyek szervizeit, nem tévedünk nagyot, ha arra tippelünk, hogy a csapat a rendelkezésre álló időtartam alatt akár egy új autót is összerakna, nemhogy a képek alapján viszonylag épnek tűnő autót újra versenyképes állapotba hozza. Amit viszont biztosan tudni, hogy a kétszeres Dakar-győztes - aki a balesetben nem sérült meg - az egyik hajtűkanyarban hullott le az útról, így feltételezhető, hogy a tempó volt egy kicsit nagy, és ezért nem sikerült mind a 156 kanyart legyőzni az edzésnapon.

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Összetörték a Mitsubishi i-MiEV-et a Pikes Peak-en" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál