Versenygép lett a Mitsubishi elektromos kisautójából

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 9. | 10:30

A Mitsubishi i-MiEV Evolution névre keresztelt autót a legendás Pikes Peak-en fogja bevetni a japán gyártó.

Szponzorált hirdetések

Május környékén nyilatkozott először a cég arról, hogy az i-Miev versenyre szánt változatával fognak rajthoz állni, méghozzá Hiroshi Masuokával, a Dakar Rally győztesével a volán mögött.

A most hétvégén megrendezésre kerülő verseny a 90. a sorban, rengeteg nevező jött össze újra, és érdemes odafigyelni a japánok elektromos autójára is, melynek utcai változata 3 évvel ezelőtt debütált. A szénszálas karosszéria alatt három elektromos motor dolgozik, melyek mind a négy kereket meghajtják, és összesen 322 lóerőt képesek leadni. "A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) két teljesen elektromos autóval áll rajthoz a Pikes Peak International Hill Climb-on.


Az Elektromos Osztályban az i-MiEV Evolution nevezett, mely egy speciális versenyverziója az utcai i-MiEV-eknek, de természetesen a hagyományos üzemanyagokkal működő autóink is megmérettetik magukat a versenyen.", áll a Mitsubishi sajtóközleményében. A japánok sokat remélnek elektromos autójuktól, és ismerve az Evolution jelű gépeiket, van okuk a bizakodásra. Maga a Pikes Peak első versenye 1916-ban került megrendezésre, és közel 20 kilométeres szakaszt jelent, melynek induló tengerszint feletti magassága 2862 méter, míg a célvonalnál 4300 méteren vannak a versenyzők, miközben megtesznek 156 kanyart.

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Versenygép lett a Mitsubishi elektromos kisautójából" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál