Kilencsebességes automata váltót fejleszt a Chrysler

Szőlősi Tibor - 2012. július 30. | 13:30

2012 év végén, és 2013 első felében fognak megjelenni a Chrysler új fejlesztésű automata váltói, melyek nyolc-, illetve kilenc sebességgel rendelkeznek.

Szponzorált hirdetések

A Chrysler a 2009-es problémái óta a legnagyobb fejlesztésként könyvelheti el az új váltók megjelenését, melyek a nyolcsebességesek esetében már az idei év végén, míg a kilencsebességeseknél 2013 első félévében kerülhetnek az autóiba.

Mircea Gradu alelnök elmondta, hogy a plusz fokozatokkal felszerelt szerkezetek a teljesítményre és a fogyasztásra is jó hatással lesznek, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy meggyőződése szerint hamarosan mások is kijönnek ezzel a megoldással, így nagyon reméli, hogy a rendelkezésre álló idő elég ahhoz, hogy kihasználhassák azt az előnyt, melyet a fejlesztés előrehaladott állapota nyújt nekik. A Fiat és a Chrysler vezérigazgatója szerint az új váltók a gazdaságosság javításával segíthetnek a hagyományos üzemanyaggal működő autóknak abban, hogy a vásárlók ne a hibrid, illetve az elektromos járműveket válasszák.


Ez a stratégia reményeik szerint kedvező hatással lehet a 300-as eladásaira, illetve kisebb mértékű beruházást igényel. Az új sebességváltóknak köszönhetően a Chrysler már most közelebb van az amerikai autógyártókra 2025-re előírt normákhoz, ami szintén vonzó lehet azon vásárlók számára, akiknek fontos a környezetük. A cég egyébként 2007 óta 1,3 milliárd dollárt fektetett a váltói fejlesztésébe.

Szponzorált hirdetések

Beszéljek az italaimról? - kérdezi az automata

Bedobom a pénzt, megnyomom a kiválasztott "ablak" kódját, csatt, bumm, bang, alul kipottyan az áru. Ennyit tud egy hagyományos automata, de már érkeznek az okos trónkövetelők.

Beszéljek az italaimról? - kérdezi az automata
Beszéljek az italaimról? - kérdezi az automata

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Automata
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kilencsebességes automata váltót fejleszt a Chrysler " című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál