Egy elektromos motor, ami akár Harley is lehetne

Szőlősi Tibor - 2012. július 27. | 09:30

Az elektromos járművek -az autóktól a motorkerékpárokon át a rollerekig - mindig szeretnek egy kicsit elütni a hagyományostól.

Szponzorált hirdetések

Eben az esetben azonban az elektromos motorok alatt nem azokat a furcsa apró valamiket értjük, melyeket bármelyik hipermarketben megvásárolhatja az ember, hanem egy egészen egyedi kivitelezést.

Vannak azonban olyan elképzelések, melyek nem akarnak mindenáron futurisztikus külsővel felruházni valami olyat, ami egyébként nem a ma technikáját, hanem a holnapét tudja magáénak. A Marrs Cycles is így gondolkodik, ezért megalkották az M-1 e-bike-ot, mely a keveréke egy öreg motor és egy modern Harley kinézetének.


 A legkisebb akkumulátorral az M-1 32 kilométert képes megtenni, 32 kilométer/órás sebességgel, ám a helyzet az, hogy ennél gyorsabban is képes repeszteni a bringa, de az amerikai törvények nem engednek többet, szóval hivatalosan 32 km/h és pont. Bármennyire jól néz ki, és ráadásul környezetre kevésbé ártalmas az M-1, apró szépséghibája, hogy árcéduláján alsó hangon is 7.000 dollár szerepel, ami némiképp elriasztja a becsületesen bejelentett polgárokat, hiszen ennyiért simán lehet a tengerentúlon egy normális családi autót venni. Feltételezhetően tehát a gyártónak nem kell túlzott eladási elvárásokat támasztania a motorral szemben, ami egyébként valóban csinos darab.

Szponzorált hirdetések

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

Nincs a mai autókra jellemző agresszív kinézet, csak kedvesen tágra nyílt szemek és azonnal megszerethető forma. Ráadásul elektromos.

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony
Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Motor
Elektromos

Hozzászólások a(z) "Egy elektromos motor, ami akár Harley is lehetne" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról