Csökkentheti a Tesla a Model S gyártásának intenzitását

Szőlősi Tibor - 2012. július 20. | 14:30

Miután szerdán a Tesla részvényei 3,6 százalékot estek, a Wunderlich Securities szerint van rá esély, hogy a cég csökkentse a gyártási intenzitást.

Szponzorált hirdetések

A befektetőknek szánt értesítésben Theodore O'Neill elemző a Palo Altoban lévő cég részvényeinél a "Vétel"-t átváltotta "Eladás"-ra. A 12-18 hónapos tőzsdei célárfolyamnál is történt változás, ami 49 dollárról 28-ra csökkent.

Bár a Tesla továbbra is kitart azon elképzelése mellett, hogy az idei évben 5.000 autót gyártson le, O'Neill nem egészen biztos benne, hogy ez sikerülni is fog a cégnek. Az elemző megjegyezte, hogy a harmadik negyedévben 500 autó lesz a korábbi 1.000 helyett, és a becslések szerint így elkerülhetetlen a csökkentés, ami természetesen a munkahelyeket is érintheti.


A Tesla azonban bízik a Model S és a Model X sikerében, ami nem jönne rosszul az anyagi részét tekintve a dolgoknak. Figyelembe véve, hogy a Model S valóban jó alternatíva lehet azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy ilyet vegyenek, remélhetőleg valóban bejön a Tesla terve, és a sikeres modell megmenti őket.

Szponzorált hirdetések

30 millióért akár ilyet is vehetünk

Felfedte magát az elektromos Lotus, ami valójában mégsem Lotus, viszont elég jól lehet majd vele repeszteni.

30 millióért akár ilyet is vehetünk
30 millióért akár ilyet is vehetünk

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
Tesla
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Csökkentheti a Tesla a Model S gyártásának intenzitását" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál