Plug-in hibridekre és elektromos autókra gyúr a Mitsubishi

Szőlősi Tibor - 2012. július 10. | 10:30

A Mitsubishi tervei szerint teljes felhozatalukban megtalálhatóak lesznek majd a plug-in hibridek és hibridek, az elkövetkezendő néhány évben.

Szponzorált hirdetések

Az első tervezett modell, mely plug-in hibridként fogja meglátni a napvilágot, a 2013-as Outlander lesz, mely így  a szinte hihetetlen 1,7 liter/100 kilométeres fogyasztást tudja majd produkálni, illetve 40 kilométert képes megtenni pusztán elektromos hajtással.

Lance Bradley, a Mitsubishi UK ügyvezető igazgatója elmondta, hogy még nincs teljese kialakult elképzelés arról, hogy mely típusok fognak hibridként, illetve elektromosként piacra kerülni, de az már most biztos, hogy a Mitsubishi ASX plug-in hibrid formában is jelen lesz, akárcsak a megújult Lancer.


 "Nincs semmilyen félelmünk azzal kapcsolatban, hogy a vásárlóközönség esetleg nem értékelné kellően ezeket az autókat, mivel a technológia bevált és jól működik." A cég az Outlander Plug-in Hybrid EV-t szeptemberben kívánja bemutatni, a Párizsi Autószalonon, így akkor már sokkal több részletet lehet majd tudni. A PHEV a PX-MiEV II koncepció alapjain nyugszik, és a modell a hagyományos üzemanyaggal működő motor mellett két elektromosat is kap, mellyel háromféle vezetési módot kínál, azaz vegyes üzemet, plug-in üzemet, és kizárólag elektromos üzemet.

Szponzorált hirdetések

Ha nem lett volna elég nagy a Tesla autója...

...akkor tessék megvárni a hosszabb verziót, amiben még nagyobb hely lesz hátul, hogy a népességnyilvántartó hivatalnak tetsző dolgokat lehessen művelni.

Ha nem lett volna elég nagy a Tesla autója...
Ha nem lett volna elég nagy a Tesla autója...

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
Mitsubishi
Ezt olvastad már?

Mindenki a pénzünkre pályázik

Hozzászólások a(z) "Plug-in hibridekre és elektromos autókra gyúr a Mitsubishi" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról