Plug-in hibridekre és elektromos autókra gyúr a Mitsubishi

Szőlősi Tibor - 2012. július 10. | 10:30

A Mitsubishi tervei szerint teljes felhozatalukban megtalálhatóak lesznek majd a plug-in hibridek és hibridek, az elkövetkezendő néhány évben.

Szponzorált hirdetések

Az első tervezett modell, mely plug-in hibridként fogja meglátni a napvilágot, a 2013-as Outlander lesz, mely így  a szinte hihetetlen 1,7 liter/100 kilométeres fogyasztást tudja majd produkálni, illetve 40 kilométert képes megtenni pusztán elektromos hajtással.

Lance Bradley, a Mitsubishi UK ügyvezető igazgatója elmondta, hogy még nincs teljese kialakult elképzelés arról, hogy mely típusok fognak hibridként, illetve elektromosként piacra kerülni, de az már most biztos, hogy a Mitsubishi ASX plug-in hibrid formában is jelen lesz, akárcsak a megújult Lancer.


 "Nincs semmilyen félelmünk azzal kapcsolatban, hogy a vásárlóközönség esetleg nem értékelné kellően ezeket az autókat, mivel a technológia bevált és jól működik." A cég az Outlander Plug-in Hybrid EV-t szeptemberben kívánja bemutatni, a Párizsi Autószalonon, így akkor már sokkal több részletet lehet majd tudni. A PHEV a PX-MiEV II koncepció alapjain nyugszik, és a modell a hagyományos üzemanyaggal működő motor mellett két elektromosat is kap, mellyel háromféle vezetési módot kínál, azaz vegyes üzemet, plug-in üzemet, és kizárólag elektromos üzemet.

Szponzorált hirdetések

30 millióért akár ilyet is vehetünk

Felfedte magát az elektromos Lotus, ami valójában mégsem Lotus, viszont elég jól lehet majd vele repeszteni.

30 millióért akár ilyet is vehetünk
30 millióért akár ilyet is vehetünk

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
Mitsubishi
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Plug-in hibridekre és elektromos autókra gyúr a Mitsubishi" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál