hirdetés

A Ford C-MAX Hybrid ad egy öklöst a Toyota Priusnak

Szőlősi Tibor - 2012. július 6. | 09:30

A Ford szerint az új C-MAX fogyasztása jobb, mint a Toyota Priusé.

Szponzorált hirdetések

A hibridek teljes eladásának 65 százalékát azon szegmensbe tartozó autók értékesítései adják, melybe a C-MAX és a Prius is tartozik. A Ford reményei szerint a C-MAX vásárlói értékelni fogják a remek fogyasztás tényét, és ennek alapján döntenek.A Ford globális marketing vezetője, Jim Farley egy sajtóközleményben azt mondta, hogy "ez a mi Prius harcosunk, mely rengeteg kutatás és fejlesztés révén jöhetett létre." A Prius mellett szól, hogy tengelytávja nagyobb mint a C-MAX-é, így odabent a hely is tágasabb, ugyanakkor a C-MAX fogyasztása elvileg 5 liter/100 kilométer, ami néhány decivel jobb, mint a Priusé.


A C-MAX hibridjében egy kétliteres négyhengeres motor dolgozik, mely a Li-ion akkumulátorokkal 188 lóerőt biztosít, (a Prius 134-et). A Ford a korábbi NimH akkumulátorokat cserélte le, így méretben 25-30 százalékot, míg súlyban 50 százalékot nyert az energiatároló egységeken. A kétliteres motor kellően erős és üzemanyag-hatékony, és az egyik legfejlettebb, turbóval nem rendelkező erőforrás a Fordnak, melyet valaha is kínált.

Szponzorált hirdetések

Amikor nem találják a sofőrt a Toyota autójában

Értetlen tekintetek, megdöbbent arcok, tanácstalan munkavégzők. De úgyis a vezető nélküli autók felé hajtunk, így nem árt szokni a látványt.

Amikor nem találják a sofőrt a Toyota autójában
Amikor nem találják a sofőrt a Toyota autójában

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
Toyota
Ford
Prius

Hozzászólások a(z) "A Ford C-MAX Hybrid ad egy öklöst a Toyota Priusnak" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról