A Mazda duplázni akarja a SkyActiv motorok gyártási kapacitását

Szőlősi Tibor - 2012. július 4. | 09:30

A japán autógyártó bejelentette, hogy évi 400.000-ről 800.000-re kívánja növelni hirosimai gyárának teljesítményét.

Szponzorált hirdetések

A gyárban jelenleg a Mazda új generációs SkyActiv D dízeljei, valamint a rendkívül hatékony, közvetlen befecskendezésű SkyActiv G benzinmotorjai készülnek.

Ezek a motorok jelenleg a japán piacra szánt Mazda Demioban, a Mazda 3-ban (Mazda Axela), az észak-amerikai és az ausztrál piacon a Mazda CX-5-ben érhetőek el, de ez utóbbi jelenleg indul a nemzetközi piacokon. A Mazda 6 (Mazda Atenza) még ebben az évben szintén megvásárolható lesz a SkyActive motorokkal. A japán autógyártó számításai szerint a SkyActiv technológia 2016-ig a teljes eladás 1,7 milliós darabszámának 80 százalékában lesz megtalálható, és ezt követően egy új korszak következik a Mazda életében.


 A SkyActiv motorok lényege, hogy sokkal kevesebb veszteséggel dolgoznak, mint hagyományos társaik, ezért történhet meg az, hogy míg az autógyártók zöme az egyre kisebb lökettérfogatú, turbós motorok felé fordul, addig a Mazda töretlenül kitart a nagyobb hengerűrtartalom mellett, és megpróbálja a hatásfokot növelni. A SkyActiv motort tehát alapjaiból kellett megalkotni, de eredményeként 15 százalékkal alacsonyabb fogyasztás mellé 15 százalékkal nagyobb nyomaték társul a kétliteres motorok esetében.

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A Mazda duplázni akarja a SkyActiv motorok gyártási kapacitását" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál