Jól teljesített az Audi R8 E-tron a Nürburgringen

Szőlősi Tibor - 2012. július 3. | 12:30

Az autó mindössze 5 másodperccel volt lassabb a 424 lóerős, V8-as benzines testvérénél, de még így is elég volt az eredmény egy rekordhoz.

Szponzorált hirdetések

Az Audi közlése szerint az Audi R8 E-tron elektromos autó meggyőző idővel, azaz 8 perc és 9 másodperc alatt száguldott végig a híres német pályán.

Ezzel az eredménnyel sikerült megdönteni azt a 9 perc és 1 másodperces eredményt, melyet a Peugeot állított fel áprilisban, az EX 1 koncepcióval. Bár a Toyota Radical 7 perc 47 másodperc alatt teljesített egy kört, az Audi R8 E-tron mégis rekordot állított fel, mégpedig a sorozatgyártásra kerülő elektromos autók kategóriájában. A német gyártó azt is elmondta autójáról, hogy 0-100 km/h-s sprintet 4,7 másodperc alatt teljesít, ami mindössze egytized másodperccel gyengébb teljesítmény a hagyományos üzemanyaggal működő R8-hoz képest.

Megjelenésében az R8 E-tron szinte semmiben nem különbözik benzines társaitól, de a burkolat alatt természetesen számos eltérést találhatunk, ilyen például a két hátsó elektromos motor és a Li-ion akkumulátor, melyek szükségessé tették a felfüggesztés megváltoztatását, és illetve a többletsúly miatt a könnyítést imitt-amott. Michael Dick, az Audi leköszönő fejlesztési vezetője szerint "ne hagyja, hogy megtévessze a kinézet. A felépítés, a hajtáslánc és a futómű is teljesen más, így az E-tron tulajdonképpen egy teljesem más autó, melyet az alapoktól kellett felépítenünk". Az R8 E-tront az Audi az év végén kívánja limitált darabszámban forgalomba hozni, és ezek az autók 376 lóerővel, valamint 819 Nm nyomatékkal rendelkeznek, illetve 210 kilométert képesek megtenni egy feltöltéssel.

Szponzorált hirdetések

135 000-ért plusz 30 kilométer

Ennyivel kerül többe az elektromos Mercedes B-osztály annak, aki szeretné még egy Budapest-Gödöllő távval megtoldani a kapacitást.

135 000-ért plusz 30 kilométer
135 000-ért plusz 30 kilométer

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
Audi
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Jól teljesített az Audi R8 E-tron a Nürburgringen" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál