42 százalékkal csökkentik a balesetek bekövetkezésének esélyét a Volvo rendszerei

Szőlősi Tibor - 2012. június 29. | 10:30

Az EuroFOT tanulmánya alapján 42 százalékkal kisebb az esélye az ütközésnek olyan autóknál, melyek adaptív tempomattal, és ütközésmegelőző rendszerrel van felszerelve.

Szponzorált hirdetések

A modern gépjárművek nem csak olyan dolgokkal védenek, mint a légzsákok, az ABS, vagy a merevítések, hanem szinte a sofőr helyett gondolkodnak, hamarabb cselekedve, mint ő maga.

A tanulmányban kamerával és szenzorokkal felszerelt Volvo V70 és XC70 vett részt, méghozzá összesen 100 darab, melyeket 263 sofőr hajtott 18 hónapon keresztül. A tanulmányt vezetője a European Field Operational volt, mely az aktív biztonsági rendszereket vizsgálta, 28 európai autógyártóval karöltve, beleértve a Volvo Trucks-t, a Volvo Car Corporation-t és a Chalmers University of Technology-t. "Az elemzés kimutatta, hogy a világ vezető autógyártói nagy hangsúly fordítanak a biztonságra, és az ezt támogató technológiákra, melyeket eredményesen alkalmaznak a mindennapi közlekedés körülményei között.Az EuroFOT indulása óta új rendszert tanulmányoztunk, de emellett látjuk azt is, hogy a meglévőeket is szépen finomítják.


Egy példa erre a  gyalogos-érzékelő rendszer, mely automatikus satuféket nyom, tehát egyrészt figyelmezteti a sofőrt, ugyanakkor a fékezéssel máris cselekszik, ami megelőzi az esetleges gázolást", mondta Peter Mertens, a Volvo kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke. Az EuroFOT összesen öt Volvo biztonsági rendszert elemzett,  vagyis az ütközésre figyelmeztetőt, a sávelhagyásra figyelmeztetőt, az adaptív tempomatot, a vezető éberségét ellenőrzőt, és a holttérfigyelőt. Egészen a közelmúltig ezek a cuccok csak a legmagasabb kategóriákban voltak elérhetőek, de hamarosan már a belépőszintű kompaktok is megkapják.

Szponzorált hirdetések

Mindenki a pénzünkre pályázik

500 ezer eurós csalás, világelső mobil titkosító és kormányzati támadások - a nemzetközi helyzet fokozódik.

Mindenki a pénzünkre pályázik
Mindenki a pénzünkre pályázik

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
biztonság
védelem
Volvo
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "42 százalékkal csökkentik a balesetek bekövetkezésének esélyét a Volvo rendszerei" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál