Belőtték a BMW i3 árát

Szőlősi Tibor - 2012. június 28. | 12:30

Az első BMW jelet viselő elektromos autó 35.000 és 40.000 euró között lesz kapható.

Szponzorált hirdetések

Hivatalos megerősítése még nincs az árnak, de a BMW Blog szerint ennyit kell majd csengetni a teljesen elektromos BMW i3-ért, ha szeretnénk egyet odahaza. Az autót népszerűsítő kampány egyébként éppen a napokban vette kezdetét.

A 2014-ben gyártásba kerülő autó az első a BMW járgányai közül, mely az "i" betűt viseli a nevében, legalábbis  elektromosként. Amennyiben hivatalosan is megerősítésre kerül 35.000-40.000 eurós ár, a vásárlók eldönthetik, hogy egy ilyet vesznek-e, vagy inkább az ötösből szeretnének hazavinni egyet, mivel a kettő megközelítőleg egy árban van. A BMW i3 négy személyt képes szállítani, és még némi cucc is fér bele, amit 3,8 méteres hosszának, 2 méteres szélességének és 1,5 méteres magasságának köszönhet.


Az elektromos motor, mely a megszokott csatlakozóval tölthető, az autó hátsó kerekeit hajtja, aminek sokan örülnek a BMW fanatikusok közül. Az egyetlen sebességgel rendelkező váltó hatótávnövelő funkcióval rendelkezik, mely azokat a vásárlókat vonzhatja, akik nem elégszenek meg a 30-40 kilométeres furikázással. Az elektromos motor komoly kimondottan dinamikus jelleget kölcsönöz az i3-nak, ugyanis a maga 170 lóerejével és 250 Nm nyomatékával nulláról százra 8 másodperc alatt gyorsítja fel a kasztnit.

Szponzorált hirdetések

30 millióért akár ilyet is vehetünk

Felfedte magát az elektromos Lotus, ami valójában mégsem Lotus, viszont elég jól lehet majd vele repeszteni.

30 millióért akár ilyet is vehetünk
30 millióért akár ilyet is vehetünk

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
BMW

Hozzászólások a(z) "Belőtték a BMW i3 árát" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról