Belőtték a BMW i3 árát

Szőlősi Tibor - 2012. június 28. | 12:30

Az első BMW jelet viselő elektromos autó 35.000 és 40.000 euró között lesz kapható.

Szponzorált hirdetések

Hivatalos megerősítése még nincs az árnak, de a BMW Blog szerint ennyit kell majd csengetni a teljesen elektromos BMW i3-ért, ha szeretnénk egyet odahaza. Az autót népszerűsítő kampány egyébként éppen a napokban vette kezdetét.

A 2014-ben gyártásba kerülő autó az első a BMW járgányai közül, mely az "i" betűt viseli a nevében, legalábbis  elektromosként. Amennyiben hivatalosan is megerősítésre kerül 35.000-40.000 eurós ár, a vásárlók eldönthetik, hogy egy ilyet vesznek-e, vagy inkább az ötösből szeretnének hazavinni egyet, mivel a kettő megközelítőleg egy árban van. A BMW i3 négy személyt képes szállítani, és még némi cucc is fér bele, amit 3,8 méteres hosszának, 2 méteres szélességének és 1,5 méteres magasságának köszönhet.


Az elektromos motor, mely a megszokott csatlakozóval tölthető, az autó hátsó kerekeit hajtja, aminek sokan örülnek a BMW fanatikusok közül. Az egyetlen sebességgel rendelkező váltó hatótávnövelő funkcióval rendelkezik, mely azokat a vásárlókat vonzhatja, akik nem elégszenek meg a 30-40 kilométeres furikázással. Az elektromos motor komoly kimondottan dinamikus jelleget kölcsönöz az i3-nak, ugyanis a maga 170 lóerejével és 250 Nm nyomatékával nulláról százra 8 másodperc alatt gyorsítja fel a kasztnit.

Szponzorált hirdetések

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

Nincs a mai autókra jellemző agresszív kinézet, csak kedvesen tágra nyílt szemek és azonnal megszerethető forma. Ráadásul elektromos.

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony
Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
BMW
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Belőtték a BMW i3 árát" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál