Ráerősít a Toyota és a BMW a zöld szövetségre

Szőlősi Tibor - 2012. június 26. | 14:30

A Nikkei értesülései szerint a két gyártó elmélyíteni kívánja technológiával kapcsolatos együttműködést.

Szponzorált hirdetések

Az biztos, hogy a BMW és a Toyota számára egyaránt fontos a környezettudatos technológiák alkalmazása, így logikus lenne a japán üzleti napilap által megírt lépés.

A Nikkei és a Der Spiegel magazin szerint a két CEO, tehát Akio Toyoda és Norbert Reithofer a héten terveznek egy sajtókonferenciát ezzel kapcsolatban, bár nem tudni, hogy a két lap konkrét információi honnan származnak. Hivatalosan eddig sem a BMW, sem a Toyota nem erősítette meg mindezt, de már tavaly decemberben érkeztek olyan hírek, hogy ilyesmi lépésre készül a két cég, ezért nem lenne meglepő, ha valóban elmélyítenék a dolgot.


Akkoriban egyébként pont az európai dízelmotorokkal kapcsolatban bizniszelt egymással a két gyártó, és azóta is mindketten olyan lítium-ion akkumulátor technológián ügyködnek, mely megfelel majd a jövőbeni járműveknek. A BMW a PSA Peugeot-Citroen brigáddal is közelebbi kapcsolatba került, a hibrid hajtás miatt, de ebben az esetben a General Motors mosolya nem volt őszinte. A BMW-Toyota együttműködés csak egy lenne a sok közül, hiszen ott van a GM-PSA megállapodás, illetve a Mercedes és a Nissan is együtt dolgoznak a jövő technológiáján.


Szponzorált hirdetések

Nem lesz hibrid a Toyota sportautójából

Habár nekünk nagyon tetszik a sima belsőégésű változat is, az alternatív hajtás kedvelőinek keserű pirula, hogy be kell érniük ezzel az egyetlen változattal.

Nem lesz hibrid a Toyota sportautójából
Nem lesz hibrid a Toyota sportautójából

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
BMW
Toyota
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ráerősít a Toyota és a BMW a zöld szövetségre" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál