Hét városba látogat el a BMW i Born Electric Tour

Szőlősi Tibor - 2012. június 25. | 10:30

Rómában már véget ért az esemény, de az elkövetkezendő 12 hónapban még 6 nagyvárosba látogat el a BMW kampánytúra.

Szponzorált hirdetések

A BMW úgy döntött, hogy egy kampánykörúttal népszerűsíti autóit, hogy a tömegek jobban megismerhessék az i3 és az i8 autókat.

Rómában június 20-24 között vendégeskedtek a gyártó alternatív meghajtású autói, de az elkövetkezendő 12 hónapban elmennek még Düsseldorfba, Tokióba, New Yorkba, Londonba, Párizsba és Sanghajba. Ezekben a városokban lehet majd megtekinteni a tavaly bemutatott autókat, melyek a környezetet figyelembe véve, a fenntartható egyéni mobilitás jegyében készültek. A teljesen elektromos meghajtással működő i3 Concept kimondottan városi használatra készült, ezt indokolja a 150 kilométeres hatótávolság is, ugyanakkor a BMW szerint az autó hű maradt a márkára jellemző dinamizmushoz.


A kiterjesztett hatótávolságú nagyobb testvér, azaz az i8 Concept 128 lóerős villanymotorral és 215 lóerős 1,5 literes hagyományos üzemanyaggal működő motorral dolgozik. Ezzel az autó 250 km/h körüli végsebességre és 4,8 másodperce 0-100 km/h-s sprintre képes, illetve pusztán elektromos hajtással 35 kilométert képes megtenni. A BMW i Born Electric Tour célja nem csak az autók látványának a szoktatása, hanem az is, hogy a cég jövőbeli elképzeléseit megmutassa a közönségnek, a hálózati információk, technológiák és szállítási rendszerek tekintetében.


Szponzorált hirdetések

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

Nincs a mai autókra jellemző agresszív kinézet, csak kedvesen tágra nyílt szemek és azonnal megszerethető forma. Ráadásul elektromos.

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony
Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
BMW
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hét városba látogat el a BMW i Born Electric Tour " című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál