Hét városba látogat el a BMW i Born Electric Tour

Szőlősi Tibor - 2012. június 25. | 10:30

Rómában már véget ért az esemény, de az elkövetkezendő 12 hónapban még 6 nagyvárosba látogat el a BMW kampánytúra.

Szponzorált hirdetések

A BMW úgy döntött, hogy egy kampánykörúttal népszerűsíti autóit, hogy a tömegek jobban megismerhessék az i3 és az i8 autókat.

Rómában június 20-24 között vendégeskedtek a gyártó alternatív meghajtású autói, de az elkövetkezendő 12 hónapban elmennek még Düsseldorfba, Tokióba, New Yorkba, Londonba, Párizsba és Sanghajba. Ezekben a városokban lehet majd megtekinteni a tavaly bemutatott autókat, melyek a környezetet figyelembe véve, a fenntartható egyéni mobilitás jegyében készültek. A teljesen elektromos meghajtással működő i3 Concept kimondottan városi használatra készült, ezt indokolja a 150 kilométeres hatótávolság is, ugyanakkor a BMW szerint az autó hű maradt a márkára jellemző dinamizmushoz.


A kiterjesztett hatótávolságú nagyobb testvér, azaz az i8 Concept 128 lóerős villanymotorral és 215 lóerős 1,5 literes hagyományos üzemanyaggal működő motorral dolgozik. Ezzel az autó 250 km/h körüli végsebességre és 4,8 másodperce 0-100 km/h-s sprintre képes, illetve pusztán elektromos hajtással 35 kilométert képes megtenni. A BMW i Born Electric Tour célja nem csak az autók látványának a szoktatása, hanem az is, hogy a cég jövőbeli elképzeléseit megmutassa a közönségnek, a hálózati információk, technológiák és szállítási rendszerek tekintetében.


Szponzorált hirdetések

30 millióért akár ilyet is vehetünk

Felfedte magát az elektromos Lotus, ami valójában mégsem Lotus, viszont elég jól lehet majd vele repeszteni.

30 millióért akár ilyet is vehetünk
30 millióért akár ilyet is vehetünk

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
BMW
Ezt olvastad már?

Költözik a Technet és a Mobilport!

Hozzászólások a(z) "Hét városba látogat el a BMW i Born Electric Tour " című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról