Kémfotón a Chevy Impala Hybrid

Szőlősi Tibor - 2012. június 25. | 14:30

Az autózás jövője egyértelműen az alternatív hajtás felé mutat, és ennek még az olyan legendás autók is behódolnak mint az Impala.

Szponzorált hirdetések

Az Üvegtrigris című filmalkotásban Lali azt mondta, hogy "vagy az Impala, vagy semmi", de akkor még ő sem gondolta volna, hogy Detroit egyik csodája majdan elektromos kisegítéssel fog készülni.

A General Motors mérnökei ugyanis elkezdték tesztelni az Impala Eco-verzióját, mely abban is eltér legendás elődeitől, hogy négyhengeres motor hajtja, és erre segít rá a low-energy hibrid rendszer. A 10. generációs Impala motorházteteje alatt 2,4 literes motor dolgozik, és 182 lóerőből gazdálkodik, így egy gallon üzemanyaggal (kb. 3,7 liter) 35 mérföldet tesz meg.A kémfotón elcsípett prototípusokon újragondolt hűtőrács van, mely jellegében  a Chevrolet Volton találhatóra hasonlít. Ettől, és a farán lévő Eco felirattól eltekintve a hibrid Impala külsőleg gyakorlatilag semmiben nem különbözik a hagyományos hajtással szerelt verzióktól. A jelek szerint tehát a Chevrolet is azt a módszert követi, amit a Toyota a Camry-val.


Szponzorált hirdetések

Szalad a szekér az elektromos fronton

A jelek szerint az alternatív hajtás egyre jobban berágja magát a köztudatba olyannyira, hogy már igen tisztességes mennyiségben tudták őket elboltolni.

Szalad a szekér az elektromos fronton
Szalad a szekér az elektromos fronton

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
Chevrolet

Hozzászólások a(z) "Kémfotón a Chevy Impala Hybrid" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál