Felfedte magát az újragondolt BMW i3

Szőlősi Tibor - 2012. június 14. | 11:45

Még meg sem jelent, de máris új külsőt kapott a BMW autója, mely sokkal "hihetőbb" formájú, mint az i8.

Szponzorált hirdetések

Úgy tűnik, hogy ez a nap a Technet autós rovatában a BMW-ről és azon belül is az "i" jelzésű járműveikről szól, hiszen délelőtt az i8-cal kapcsolatban írtunk, most pedig az i3 kerül reflektorfénybe.

A BMW i3 megújult formájú modelljét abból az alkalomból mutatták be, hogy Londonban megnyitották az első olyan kereskedést, mely csakis az "i"-brand árusításával foglalkozik majd. Az autót a tavaly szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatták be, és a mostani kis átformálással egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy tömegesen gyártásba kerüljön. Érdekesség, hogy míg az i8 egy valóban futurisztikus külsővel megáldott valami, addig az i3-ban bőven fel lehet fedezni a jelenlegi BMW-k vonásait, függetlenül attól, hogy így is van benne bőven olyan elem, mely napjainkban nem tekinthető megszokottnak.


 A két független modulból felépülő autó, az alumínium Drive tartalmazza a beépített akkumulátort, az alvázat és a hajtásrendszert, míg a Life egy könnyű, szénszálas erősítésű műanyagból készül. Az elektromos motor a hátsó tengelyeket hajtja, 168 lóerővel, és 230 Nm-rel, ami a 0-100 km/h-s gyorsulást nyolc másodperc alatt abszolválja, a végsebessége pedig 150 km/h. Ugyanakkor nem teljesen tisztázott, hogy mi is a helyzet azzal a háromhengeres motorral, melyet a délelőtti cikkünkben említettünk. A sorozatgyártásra valószínűleg jövőre kerül sor.


Szponzorált hirdetések

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

Nincs a mai autókra jellemző agresszív kinézet, csak kedvesen tágra nyílt szemek és azonnal megszerethető forma. Ráadásul elektromos.

Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony
Ilyet kérnénk, ha idén korábban lenne a karácsony

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
BMW
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Felfedte magát az újragondolt BMW i3" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál