Felfedte magát az újragondolt BMW i3

Szőlősi Tibor - 2012. június 14. | 11:45

Még meg sem jelent, de máris új külsőt kapott a BMW autója, mely sokkal "hihetőbb" formájú, mint az i8.

Szponzorált hirdetések

Úgy tűnik, hogy ez a nap a Technet autós rovatában a BMW-ről és azon belül is az "i" jelzésű járműveikről szól, hiszen délelőtt az i8-cal kapcsolatban írtunk, most pedig az i3 kerül reflektorfénybe.

A BMW i3 megújult formájú modelljét abból az alkalomból mutatták be, hogy Londonban megnyitották az első olyan kereskedést, mely csakis az "i"-brand árusításával foglalkozik majd. Az autót a tavaly szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatták be, és a mostani kis átformálással egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy tömegesen gyártásba kerüljön. Érdekesség, hogy míg az i8 egy valóban futurisztikus külsővel megáldott valami, addig az i3-ban bőven fel lehet fedezni a jelenlegi BMW-k vonásait, függetlenül attól, hogy így is van benne bőven olyan elem, mely napjainkban nem tekinthető megszokottnak.


 A két független modulból felépülő autó, az alumínium Drive tartalmazza a beépített akkumulátort, az alvázat és a hajtásrendszert, míg a Life egy könnyű, szénszálas erősítésű műanyagból készül. Az elektromos motor a hátsó tengelyeket hajtja, 168 lóerővel, és 230 Nm-rel, ami a 0-100 km/h-s gyorsulást nyolc másodperc alatt abszolválja, a végsebessége pedig 150 km/h. Ugyanakkor nem teljesen tisztázott, hogy mi is a helyzet azzal a háromhengeres motorral, melyet a délelőtti cikkünkben említettünk. A sorozatgyártásra valószínűleg jövőre kerül sor.


Szponzorált hirdetések

30 millióért akár ilyet is vehetünk

Felfedte magát az elektromos Lotus, ami valójában mégsem Lotus, viszont elég jól lehet majd vele repeszteni.

30 millióért akár ilyet is vehetünk
30 millióért akár ilyet is vehetünk

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Elektromos
BMW

Hozzászólások a(z) "Felfedte magát az újragondolt BMW i3" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról