100 évnél is régebben készült a világ első hibridje

Szőlősi Tibor - 2012. június 12. | 14:30

Nehezen hihető, hogy 1898-ban készült el az első elektromos autó, míg az első hibrid mindössze néhány évvel ezután mutatkozott be.

Szponzorált hirdetések

A hibridek még manapság sem jutottak el evolúciójuk csúcsára, bár a hétköznapi forgalomban egyre jelentősebb létszámban vannak jelen, és már az igazi sportautók is alkalmazzák ezt a megoldást.. Éppen ezért szinte hihetetlen, hogy már közel 1898-ban is létezett ilyen autó.

Azt is nehezen dolgozza fel az ember, hogy a mai tartályhajók meghajtásánál olyan elveket használnak, melyeket már a görögök is ismertek, de ha arra gondolunk, hogy a jelenlegi alternatív meghajtások technológiája mennyire nincs kiforrva, akkor furcsa belegondolni, hogy már a 19. század végén is foglalkoztak ezzel. A világ első elektromos autóját, mely 80 kilométert volt képes megtenni zajtalanul, egy bizonyos Ferdinand Porsche alkotta meg Ludwig Lohner kocsigyártó cégénél.


Az Elektromobil nevű járművet a 1900-ban mutatták be a Párizsi Világkiállításon, de tömeges elterjedése a drága fenntartási költségek miatt nem valósult meg. A pletykák szerint a NASA által használt holdjáró alapkoncepcióját is ez az autó adta. Porsche az Elektromobil után megalkotta a világ első hibridüzemű autóját, mely egyaránt működött egyenáramú elektromos meghajtással, és négyhengeres motorjának köszönhetően benzines üzemmódban is.

Szponzorált hirdetések

Üljön be az időgépbe zenét hallgatni!

Hej, amikor még fiatal voltam, akkor még a zene tényleg zene volt! Ha tényleg így gondolja, irány a webes nosztalgia-zenegép!

Üljön be az időgépbe zenét hallgatni!
Üljön be az időgépbe zenét hallgatni!

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
Porsche
történelem

Hozzászólások a(z) "100 évnél is régebben készült a világ első hibridje" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról