100 évnél is régebben készült a világ első hibridje

Szőlősi Tibor - 2012. június 12. | 14:30

Nehezen hihető, hogy 1898-ban készült el az első elektromos autó, míg az első hibrid mindössze néhány évvel ezután mutatkozott be.

Szponzorált hirdetések

A hibridek még manapság sem jutottak el evolúciójuk csúcsára, bár a hétköznapi forgalomban egyre jelentősebb létszámban vannak jelen, és már az igazi sportautók is alkalmazzák ezt a megoldást.. Éppen ezért szinte hihetetlen, hogy már közel 1898-ban is létezett ilyen autó.

Azt is nehezen dolgozza fel az ember, hogy a mai tartályhajók meghajtásánál olyan elveket használnak, melyeket már a görögök is ismertek, de ha arra gondolunk, hogy a jelenlegi alternatív meghajtások technológiája mennyire nincs kiforrva, akkor furcsa belegondolni, hogy már a 19. század végén is foglalkoztak ezzel. A világ első elektromos autóját, mely 80 kilométert volt képes megtenni zajtalanul, egy bizonyos Ferdinand Porsche alkotta meg Ludwig Lohner kocsigyártó cégénél.


Az Elektromobil nevű járművet a 1900-ban mutatták be a Párizsi Világkiállításon, de tömeges elterjedése a drága fenntartási költségek miatt nem valósult meg. A pletykák szerint a NASA által használt holdjáró alapkoncepcióját is ez az autó adta. Porsche az Elektromobil után megalkotta a világ első hibridüzemű autóját, mely egyaránt működött egyenáramú elektromos meghajtással, és négyhengeres motorjának köszönhetően benzines üzemmódban is.

Szponzorált hirdetések

Hibrid Porsche 911 száguldozott a zöld pokolban

Jószerivel semmit nem tudni a hibrid 911-ről, de annyi biztos, hogy jó móka lehet vele a Nürburgringen száguldozni.

Hibrid Porsche 911 száguldozott a zöld pokolban
Hibrid Porsche 911 száguldozott a zöld pokolban

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
Porsche
történelem
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "100 évnél is régebben készült a világ első hibridje" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál