A Toyota besegít a kínaiaknak

Szőlősi Tibor - 2012. június 5. | 08:36

A Toyota két új típus bemutatását tervezi, melyekkel a kínai partnereit kívánja segíteni.

Szponzorált hirdetések

A japán gyártó két céggel, a délkeleten lévő Guangzhou Automotive Company-val, és az északkeleti First Automobile Works-szel áll partneri viszonyban. A jelentések szerint igen aktív munka folyik annak érdekében, hogy a két új típust mihamarabb bemutathassák Kínában, amitől a cégek remélik, hogy még jobban megszilárdul az együttműködés, illetve a Toyota a kínai piaci szerepének növekedését várja.

A FAW és a Guangzhou egyébként a hibrid kategóriában már most is gyártja a Toyota autóit, mégpedig a FAW a Priust, míg a Guangzhou a Camry-t.


Annak ellenére, hogy a japánok egy ideje már bevitték az országba a hibrid technológiát, valamiért mégsem kapták meg az EV-jellegű autóknál szokásos kormányzati támogatást, de eladásaik így is javulnak, hiszen januártól májusig összesen 372.000 járművet értékesítettek. Ez 26,1 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest, ugyanakkor Hitoshi Yokoyama, a cég szóvivője elmondta, hogy a tavalyi természeti katasztrófa erősen közrejátszik abban, hogy a százalék ilyen magas.


Szponzorált hirdetések

Nem lesz hibrid a Toyota sportautójából

Habár nekünk nagyon tetszik a sima belsőégésű változat is, az alternatív hajtás kedvelőinek keserű pirula, hogy be kell érniük ezzel az egyetlen változattal.

Nem lesz hibrid a Toyota sportautójából
Nem lesz hibrid a Toyota sportautójából

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Kína
hibrid
Toyota
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A Toyota besegít a kínaiaknak" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál