Már az amerikaiak is a kisebb motorokat keresik

Szőlősi Tibor - 2012. május 30. | 08:45

A Honeywell Turbo Technologies és az autógyártók közösen dolgoznak azon, hogy minél gazdaságosabb autókat tudjanak a piacra dobni.

Szponzorált hirdetések

Mióta az üzemanyagárak szinte csak felfelé mozognak világszerte, az autógyártók próbálnak minél inkább megfelelni az alacsonyabb fogyasztásra irányuló igényeknek, ez pedig azzal jár, hogy le kell mondani a V8-ról.

A Honeywell Turbo Technologies élen jár ebben a dologban, hogy a tengerentúli piac autókínálatát a kisebb hengerűrtartalmú, turbós motorral bővítsék, ami nem véletlen, hiszen Észak-Amerikában ezeknek az autóknak az eladásai 2012-ben elérték a 3,2 milliót, míg a múlt év hasonló időszakában ez 2,2 millió volt. Csak a személyautók esetében 61 százalékos volt a növekedés, 850.000 turbós darabbal.


"Az üzemanyagok ára egyaránt fontos tényező a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak is, ezért az alacsonyabb fogyasztás érdekében a turbós motorok nagyon jó lehetőséget kínálnak. Ez egy bevált technológia, mely a piac összes szegmensében működhet", mondta Tony Schultz a Honeywell Turbo Technologies alelnöke. 2008 óta a nyolchengeres motorok iránti érdeklődés egyre csökkent, míg a négyhengeres, hétköznapibb motorok folyamatosan kezdenek előtérbe kerülni.


Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Már az amerikaiak is a kisebb motorokat keresik" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál