Autógyártókkal tárgyal a Google

Szőlősi Tibor - 2012. április 26. | 14:00 Google

A cég éppen azt kutatja, hogy kik lennének vevők az önjáró autók gyártására.

Szponzorált hirdetések

A Google szép eredményeket ért el a sofőrmentesen közlekedő autóival, és elképzelései szerint már az elkövetkezendő években lehetőség van arra, hogy forgalomba kerülhessenek ezek a járművek.

Amire a cégnek ehhez szükséges van, hogy bebizonyítsa, ezek az autók valóban biztonságosak, és tényleg kevesebb hibát követnek el, mint az emberek. A Google szerint a szenzorokkal és kamerákkal felszerelt Toyota Prius-ok gyorsabban teljesítenek egy akadálypályát annál, mintha húsvér emberek tekergetnék a volánt. Jelenleg számos autógyártóval áll kapcsolatban a cégóriás, igyekezvén megtalálni azokat, akik partnerek lennének a gyártásban.


 "Minden lehetőség nyitva áll, és igyekszünk minél több autógyártóval beszélni, felmérve azt, hogy ki mennyire érdeklődik az önjáró autók iránt, és remélhetőleg hamarosan partnerre találunk, akivel együtt tudunk dolgozni". A Google 10 autó flottája már most is 400.000 kilométernyi probléma- és balesetmentes utat tudhat maga mögött, és a tervek szerint szeretnék elérni az 1,6 millió kilométert, mielőtt gyártásba menne a technológia.


Szponzorált hirdetések

Kínában is készül az önvezető autó

Ha a Google automata gépjárművet fejleszt, a keresőóriás kínai vetélytársa se maradhat le mögötte. Igaz, az ő autójuk ezért nem lesz teljesen önműködő.

Kínában is készül az önvezető autó
Kínában is készül az önvezető autó

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Automata
Google
Autó 2.0
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Autógyártókkal tárgyal a Google" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál