Hogyan legyen ingyen villanyautód?

Gergely Dániel - 2012. január 19. | 10:00

Íme, a környezettudatosság perpetuum mobiléje: egy amerikai férfi napelemekkel megtermelt áramból vásárolt magának Chevy Voltot. Az ingyen villanyautóval egy bibi van – iszonyú drága.

Szponzorált hirdetések

Ahogy mifelénk háztájiban a zöldséget, a (leginkább szemléletében) fejlettebb országokban úgy termeli meg magának mind több háztartás az elektromos áramot. Amennyi kell neki, azt felhasználja, ami nem, azt eladja – ha nem is a piacon, de bonyolult jóváírási folyamatok nyomán az elektromos szolgáltatójának.


Ilyen modern őstermelő Bob Stonerock is. A nyugdíjas floridai orvosnak tele lett a hócipője a globális felmelegedéssel és a pazarló társadalommal, és évekkel ezelőtt függetlenítette magát a közületi hálózatoktól. Elkezdte napelemekkel felszerelni otthonát, és mára nem csak háza tetejét fedik szolárcellák, de egy külön állványerdőt is beborítanak. Mr. Stonerock ma az állam legnagyobb lakossági mikroerőművét üzemelteti, amely az évek során több ezer dollár hasznot hozott neki – pont elegendőt ahhoz, hogy ebből kifizesse új autója, egy Chevrolet Volt kezdő részletét.

A szolárcellák természetesen továbbra is maradnak, tehát a benzin-elektromos Chevy tankolására sem lesz gondja a derék floridai polgárnak – igaz, a havi törlesztőrészleteket (alapkivitelű Voltnál úgy 400 dollár, de az övén akadt extra bőven, mert hát attól, hogy elítéljük a pazarlást és a fogyasztói társadalmat, még nem kell lemondanunk a vívmányairól) még ki kell csengetnie, de a végén mégis csak olcsóbban jön ki neki a Volt.


Azaz hogy dehogy: Stonerock úr ugyanis eddig több százezer dollárt forgatott bele házi erőművébe, amiből marokszám vásárolhatott volna villanyautókat magának. Ráadásul Floridát nem véletlenül nevezik Sunshine State-nek: télen-nyáron intenzíven zuhognak itt a népre a napsugarak. Ha tehát valaki nálunk szeretne hasonlóképpen ingyen autóhoz jutni, gondolja meg – nagyon sok pénzébe fog kerülni. A lelke viszont nyugodt lesz.

Szponzorált hirdetések

Napenergia-céget vásárolt a General Motors

Meg nem határozott tulajdonrészt szerzett a Sunlogics energiaszolgáltatóban a GM. A 7,5 millió dolláros befektetés egy hosszabb folyamat kezdetének tűnik.

Napenergia-céget vásárolt a General Motors
Napenergia-céget vásárolt a General Motors

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
villanyautó
Chevrolet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hogyan legyen ingyen villanyautód?" című cikkhez


hirdetés

Ezeket olvasták legtöbben a héten

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál