appleblog blogja

aug 07

Megvettem mindkét iPhone alkalmazást, és nálam az iGO nyert. De azért itt egy táblázat is.

Nem szeretném részletesen kifejteni, hogy miket tud az iGO My way 2009 for iPhone, inkább olvassátok el a tesztemet itt és nézzétek meg a videót is!

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Nav N Go egyik embere részletesen mesélt a program fejlesztéséről, a problémákról és a jövőbeni új feature-ökről. Ezeknek a nagy részéről persze nem beszélhetek, mert a cég PR-osai mindkettőnket elevenen megégetnének, de annyi biztos, hogy az iGO erősen kezdett és további frankó dolgokkal fog bővülni. A beszeljukmac fórumon kifejtettem, hogy az iGO számomra jobb, mint a Navigon. Egyszerűen olvashatóbb a térképe vezetés közben, és ez nálam a legfőbb kérdés volt mindig is. Vannak más dolgok is, amikben jobb, és persze olyanok is, amikben rosszabb a Navigon alkalmazásánál. Úgy gondolom, hogy akik most ezt a blogot olvassák, szeretnének végre egy fasza navi szoftvert az iPhone-jukra. Nekik javaslom a fenti teszt elolvasását, és készítettem egy összehasonlító táblázatot, továbbá 2-2 screenshotot is a két program térképéről. Őszintén várom a véleményeteket a fórumba arról, hogy a képek alapján melyik tetszik nektek.

Nálam főként ezek miatt nyert az iGO:

  • Nem mindegy, hogy az árban benne van-e a térképfrissítés vagy sem. Az iGO 2010 végéig ingyen adja az új térképeket, a Navigonnál csak az van ingyen, ami az alapprogramban benne van.
  • A Navigon nem tud sem magyar menüt, sem magyar hangparancsokat. Az iGO igen.
  • Nekem nagyon jó a látásom, de a Navigon pici utcanév feliratait képtelen vagyok vezetés közben leolvasni. Az iGO-ban lehet zoomot állítani, ami sokat segít, ráaádsul tooltip-szerűen jelzi ki az utcaneveket, ami kiváló.

Íme a száraz tények (jelezzétek, ha kihagytam valamit!)

Íme a száraz tények (jelezzétek, ha kihagytam valamit!)
Somez

Szólj hozzá:

A blog írójáról

Sancho Somez Apple

Napjaink egyik legsikeresebb cége indította be a személyi számítógépek forradalmát, de vajon hányan tudják, hogy az Apple-nek köszönhetõ például az USB elterjedése? Élén az egyik legkarizmatikusabb vezetõvel, az Apple mára már túllépett a számítógépek piacán, az mp3-lejátszók királya lett, és most a mobiltelefon ipart terrorizálja.